in

Лингуини със скариди и тиквички

Лингуини

Пастата е подходяща за всяко време от годината, но сосовете и съставките, с които се приготвя, правят рецептите подходящи за различните сезони.

Една от най-вкусните рецепти за лятото е лингуини със скариди и тиквички. Като цяло морските дарове са по-предпочитани през лятото, а тиквичките са в сезон сега. Това ястие е леко, но в същото време засищащо, което го прави страхотно за по-топлите дни.

Лингуини е вид дълга суха паста, която се прави от твърда пшеница. Лингуините наподобяват спагети, но не са кръгли, а с плоска форма. Този вид паста произлиза от залива на Генуа и се счита, че е създадена през 19-ти век.

Лингуините се съчетават най-добре с песто, морски дарове и зеленчукови сосове. Не се комбинира много добре с доматен сос.

Ето как да приготвите лингуини със скариди, тиквички и сметана:

Необходими продукти:

  • 35-40 скариди
  • 6 скилидки чесън
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 средно големи тиквички
  • 1 глава лук
  • 500 грама паста лингуини
  • 1 ч.л. босилек
  • 1 ч.л. риган
  • сол и черен пипер
  • 1 к.л. лют червен пипер
  • 250 мл сметана за готвене
  • 150 грама пармезан

Начин на приготвяне:

Почистете скаридите и ги комбинирайте с половината чесън, лютия червен пипер и 1 с.л. зехтин. Разбъркайте, за да се покрият с маринатата и оставете да престоят поне 30 минути.

Измийте и нарежете тиквичките на лентички. Посолете ги обилно и ги сложете в гевгир, за да се изцедят. Това се прави, за да се премахне горчивината.

Сварете пастата в подсолена вода. Когато е готова, изцедете я и запазете малко от водата, в която се е варила.

В голям тиган запържете останалия чесън, заедно с ригана, босилека, сол и черен пипер.

Изплакнете тиквичките от солта, подсушете ги и ги добавете в тигана.

Добавете и нарязания на ситно лук. Гответе 4-5 минути, докато зеленчуците омекнат.

Извадете зеленчуците от тигана и запържете скаридите в него.

Гответе докато скаридите станат розови.

След това върнете зеленчуците в тигана, добавете сметаната и разбъркайте, за да може всичко да се овкуси добре.

Гответе няколко минути, докато сосът се сгъсти, след което добавете сварената паста.

Добавете настъргания пармезан.

Loading

  • Опитвали ли сте лингуини?

    Лингуини
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

столица

Тест: 10 въпроса за столиците, които често се бъркат

кейп код

Кейп Код – полуостров, наподобяващ присвита в лакътя и стегната в юмрук ръка