in

Лазаня с тиква, спанак и рикота

Вкусна вегетарианска лазаня с традиционната за сезона тиква. Лазанята е разновидността на пастата, която се приготвя най-трудно, но си струва. Тази рецепта е със спанак и рикота, което я прави доста по-лека от традиционната лазаня Болонезе. Моцарелата и пармезана правят ястието много кремообразно и богато. Вижте рецептата:

Необходими продукти: 

  • 600 грама спанак
  • 1/2 ч. ч. сметана за готвене
  • 350 грама рикота
  • 2 жълтъка
  • 150 грама настърган пармезан
  • 250 грама кори за лазаня
  • 600 грама тиква
  • 200 грама настъргана моцарела

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Измийте спанака и го накиснете в студена вода за 20-30 минути. След това го задушете с малко мазнина на тиган, за около 5 минути.

Смесете сметаната, рикотата, жълтъците и 150 грама пармезан. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте.

Нарежете тиквата на много тънки парчета.

Намазнете тавичката, в която ще редите лазанята. Започнете с един ред кори за лазаня, като ги потапяте във вряща вода за 10-15 секунди. След това добавете малко от сместа с рикота, малко от спанака и малко от тиквата. Разпределете продуктите равномерно.

Продължете с кори за лазаня, после пак плънка и в този ред, докато продуктите свършат, като завършвате със сместа с рикота. Поръсете обилно лазанята с моцарела и пармезан.

Печете около 45-50 минути. Оставете лазанята да престои 30 минути, след като я извадите от фурната, преди да сервирате.

Loading

  • Обичате ли лазаня?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Каре – десенът, който не излиза от мода

Куркума – най-полезната подправка в света