Крем супите са много вкусни и се приготвят много лесно. Най-популярните крем супи са картофената, гъбената, супата от броколи и други.
Крем супата от царевица не е много популярна, но е не по-малко вкусна. Тази супа е популярна в страните, в които расте много царевица, като Мексико, САЩ и Китай. В мексиканския вариант на царевична супа се добавя и чушка Халапеньо, така че ако обичате люто, можете да добавите люта чушка и към тази рецепта.
Има различни варианти на царевична супа, в някои се добавя месо, в други- морски дарове. Представяме ви най-простата рецепта за крем супа от царевица, за която не са нужни много продукти, а вие можете да я подобрите, според вашия вкус.
Необходими продукти:
- 1 консерва царевица (350 грама) или 2 кочана сурова царевица
- 2 с. л. олио или масло
- 1 стрък зелен лук
- ½ стрък целина
- 2 с.л. царевично нишесте
- сол и черен пипер
- 1.5 чаша зеленчуков бульон
- крутони
Начин на приготвяне:
Ако използвате сурова царевица, сложете около 2 чаши вода в тенджера на котлона. Когато водата заври, сложете кочаните царевица, разрязани на половина или на по-малки парчета, върху решетка за готвене на пара.
Царевицата трябва да се готви около 10 минути.
След това царевичните зърна трябва внимателно да се оронят от кочана с помощта на нож. Отделете 2-3 супени лъжици царевица и сложете останалата в блендер с малко вода. Блендирайте до получаване на паста.
Запържете нарязаните на ситно зелен лук и целина в мазнината.
Добавете смляната царевица в тенджерата. След което добавете бульона и оставете супата да заври.
Подправете със сол и черен пипер, добавете царевицата, която сте отделили по-рано и оставете супата на котлона за още 2-3 минути.
В отделна купичка разбъркайте царевичното нишесте с малко вода. Добавете тази паста към врящата супа и разбъркайте енергично, за да не се образуват бучки.
Оставете да се готви още 2-3 минути, добавете още подправки, ако е необходимо, и свалете от котлона.
За крутоните нарежете стар хляб на кубчета и запържете в малко зехтин или изпечете във фурната, отново поръсен с няколко капки зехтин.
-
Обичате ли царевица?
-
Да
-
Не
-