in

Картофена фритата с чоризо

Фритата е италианско ястие, подобно на омлет. Приготвя се от разбити яйца и различни добавки, като сирена или колбаси. Може да се приготви на фурна или на котлон. Разликата с омлета е, че той е по-тънък и е една порция, а фритата се разрязва на парчета и е достатъчна за цялото семейство. Фритата може да се приготви и основно от картофи, вместо яйца. Вижте рецептата за картофена фритата с чоризо:

Необходими продукти: 

  • 5 средно големи картофа
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 2 наденички чоризо
  • 8 яйца
  • 1 чаша настърган кашкавал
  • 1/3 ч. пармезан
  • 1/4 ч. нарязан магданоз
  • 2 с. л. мляко
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Обелете и нарежете картофите. Сложете ги в купа с вода и след това в микровълновата за около 8-10 минути, докато омекнат.

Запържете лука в малко зехтин, докато омекне.

Добавете нарязаното чоризо и запържете и него за около 7-8 минути.

Добавете и нарязаните картофи в тигана и оставете да се готвят 5-6 минути.

Подправете със сол и черен пипер.

Разбийте яйцата, добавете кашкавала, пармезана, магданоза и млякото.

Изсипете яйчената смес при картофите и оставете да се готви 5-6 минути.

Преместете тигана във фурната за още 15-20 минити. Фритатата ще бъде готова, когато центърът й стане твърд.

Loading

  • Опитвали ли сте фритата?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Снимки: Julia Roberts/Instagram

5 филма с Джулия Робъртс, които трябва да гледате

„Изхвърлени в Америка“ – когато бягаш, за да живееш