Лятото е сезонът на сладоледите и по-леките десерти.
Тази торта „Йогурт“ се приготвя изключително лесно, не е нужно да се пече и е супер лека и вкусна. Блатът се прави от натрошени бисквити, отстрани се подреждат бишкоти за по-добър външен вид, а отгоре се добавят свежи горски плодове за леко кисела нотка и за декорация.
Можете да направите тортата и с други плодове, като ягоди, праскови, манго и т.н. Изберете плодове, които обичате на вкус.
Продуктите, които са описани в рецептата, са достатъчни за торта с диаметър 20 см.
Ето как да приготвите тази вкусна лятна торта „Йогурт“ с горски плодове:
Необходими продукти:
За блата:
- 280 грама бисквити (може обикновени, чаени или друг вид)
- 170 грама масло
- 2 с.л. кафява захар
- около 10 бишкоти
За крема:
- 700 грама йогурт
- 60 мл прясно мляко
- 50 грама пудра захар
- 20 грама желатин
- 300 мл течна сметана
- горски плодове
Начин на приготвяне:
Сложете бисквитите в чопъра или блендера и ги направете на трохи.
Пригответе си форма за торта, сложете хартия за печене и я намажете с масло.
Разтопете маслото в микровълновата за няколко секунди и го добавете към натрошените бисквити. Добавете и кафявата захар.
Разбъркайте добре и изсипете сместа в подготвената форма. Хубаво притиснете към дъното и сложете в хладилника за 30 минути.
Загрейте млякото в малка тенджерка. Докато се затопля, разтворете желатина в студена вода.
Добавете разтворения желатин към млякото и свалете от котлона.
Оставете сместа да изстине и да се сгъсти.
Разбийте течната сметана с пудрата захар и разбийте.
Изсипете йогурта, след което добавете млякото с желатина.
Разбъркайте добре и постепенно добавете разбитата сметана, лъжица по лъжица.
Изсипете крема върху готовия блат, изгладете със шпатула. Напоете бишкотите със съвсем малко прясно мляко и ги залепете отстрани на тортата.
Наредете плодовете отгоре и приберете тортата в хладилника за няколко часа, за да стегне.
-
Обичате ли леки плодови торти?
-
Да
-
Не
-