in

Жълто Гаспачо

Жълто Гаспачо

Няма нищо по-хубаво от разхлаждаща и вкусна супа в горещ летен ден. Лятото е сезонът на доматите и поради тази причина студената супа Гаспачо е едно от най-популярните ястия. През този сезон доматите са по-ароматни и сладки.

В тази супа има една тайната съставка… хляб. Хлябът осигурява перфектната консистенция и прави супата още по-приятна. Ако не сложите хляб, супата ще стане по-водниста, което също не е проблем, но определено повече ще ви хареса с хляб.

Ето как да приготвите вкусно жълто Гаспачо:

Необходими продукти:

  • 1 филия хляб
  • 1 кг жълти домати
  • 2 малки краставици
  • 1 глава лук
  • 1 голяма жълта чушка
  • 2 скилидки чесън
  • 1 малка люта чушка
  • ¼ ч. зехтин
  • няколко капки оцет
  • сол и черен пипер
  • риган

Начин на приготвяне:

Накъсайте хляба на парчета и го покрийте с вода. Оставете да се накисне за около 15 минути.

След това изстискайте хляба от излишната вода. Добавете всички нарязани зеленчуци, чесъна и зехтина и разбъркайте добре.

Подправете със сол и черен пипер и оставете да престои малко.

Сложете тази смес в блендера и пюрирайте до получаване на гладка консистенция.

Добавете няколко капки оцет, сол, черен пипер и риган и разбъркайте.

Оставете супата да престои около 30 минути преди да сервирате.

Поръсете с няколко капки зехтин, добавете малко нарязани чери домати и сервирайте.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Вода

Колко вода на ден трябва да пиете според учените

тайните на тоскана

Тайните на Тоскана