Няма нищо по-хубаво от разхлаждаща и вкусна супа в горещ летен ден. Лятото е сезонът на доматите и поради тази причина студената супа Гаспачо е едно от най-популярните ястия. През този сезон доматите са по-ароматни и сладки.
В тази супа има една тайната съставка… хляб. Хлябът осигурява перфектната консистенция и прави супата още по-приятна. Ако не сложите хляб, супата ще стане по-водниста, което също не е проблем, но определено повече ще ви хареса с хляб.
Ето как да приготвите вкусно жълто Гаспачо:
Необходими продукти:
- 1 филия хляб
- 1 кг жълти домати
- 2 малки краставици
- 1 глава лук
- 1 голяма жълта чушка
- 2 скилидки чесън
- 1 малка люта чушка
- ¼ ч. зехтин
- няколко капки оцет
- сол и черен пипер
- риган
Начин на приготвяне:
Накъсайте хляба на парчета и го покрийте с вода. Оставете да се накисне за около 15 минути.
След това изстискайте хляба от излишната вода. Добавете всички нарязани зеленчуци, чесъна и зехтина и разбъркайте добре.
Подправете със сол и черен пипер и оставете да престои малко.
Сложете тази смес в блендера и пюрирайте до получаване на гладка консистенция.
Добавете няколко капки оцет, сол, черен пипер и риган и разбъркайте.
Оставете супата да престои около 30 минути преди да сервирате.
Поръсете с няколко капки зехтин, добавете малко нарязани чери домати и сервирайте.