in

Very Peri – цветът на 2022 година

Pantone Color Institute е част от американската компания Pantone, която е известна със своята система за съответствие на цветовете. В края на всяка година Pantone обявява кой ще бъде цветът на следващата година. От института внимателно анализират влиянията на цветовете, разглеждат всички области на дизайна и изкуството, проучват модния свят и други, докато стигнат до заключението кой ще бъде цветът на предстоящата година. Цветът на годината оказва влияние върху разработването на продукти, както и за вземането на решения в много индустрии.

Цветът на 2022 година ще бъде Very Peri, в превод „много красив“. Това е интересен нюанс на лавандуловото, който има дълбоко значение. Според Леатрис Айсман, изпълнителен директор на Pantone Color Institute и Лори Пресман, вицепрезидент на Pantone Color Institute, това е цвят, който поставя бъдещето в нова светлина. Very Peri е разработен от специалистите на Pantone, а не е избран от палитрата, и се свързва с оптимизма, от който целият свят има нужда в момента.

Новият нюанс е резултат от почти едногодишно проучване и прогнозиране на тенденциите. Служителите на Pantone Color Institute започват работа по новите цветове още през пролетта. Very Peri е вдъхновен от дигитализацията и случващото се в метавселената.

Цветът има връзка и с природата – лавандула, люляк – поради тази причина носи успокояващо усещане, което е необходимо в това хаотично време.

Very Peri илюстрира сливането на съвременния живот и как цветовите тенденции в дигиталния свят се проявяват във физическия свят и обратно.

За 2021 имаше 2 цвята-  сиво и жълто – Ultimate Gray и Illuminating. Дуото от 2021г. символизираше светлината в края на тунела. След като светът продължава да се бори с Омикрон, Very Peri идва с голяма доза оптимизъм.

  • Харесва ли ви цветът на 2022?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

5 неща, които не трябва да правите преди бягане

Снимка: Nokian Tyres

За какво да следите, когато избирате гуми за електрически автомобил