in

„Spiderhead“ – новият странен филм на Джоузеф Косински

„Spiderhead“ е най-новият филм на Джоузеф Косински, който се появи преди броени дни в стрийминг платформата Netflix, само месец след излизането на „Top Gun: Maverick“.

Филмът показва нов вид на затворническата система, който позволява на лишените от свобода да изкупят греха си в тайната лаборатория, която провежда тестове за психотропни лекарства. Те са инсталирани в основата на гръбначния стълб на затворниците и служат за всякакви цели – могат да засилят либидото, да направят замърсяването на въздуха да изглежда като облаци с дъга или да вдъхват ужас при вида на телбод.

Затворниците получават експериментална доза, но тя може да бъде променяна от красивия учен Стив Абнести (Крис Хемсуърт). Сред страничните ефекти на експериментите са, че затворниците могат да изгубят пълен контрол над себе си при определена доза.

Майлс Телър и Джърни Смолет, които влизат в ролите на затворниците Джеф и Лизи, се явяват доброволно за по-лека присъда след ужасяващи случаи на непредомишлено убийство. Хемсуърт прокарва Телър през различни процедури, създавайки с него приятелство, изградено на основата на манипулация.

Филмът наистина може да се нарече странен. Въпреки, че започва обещаващо, през първите 40 минути няма особено развитие. Вероятно целта на лентата е да накара зрителя да размишлява върху дълбоките тайни на човешкия ум.

Абнести изиграва перфектно безразличието на героя си по отношение на неговите неправилни експерименти и етични пропуски, но като изключим, че очилата му стоят страхотно, останалата част от историята не може да се каже, че е много завладяваща.

Все пак, ако искате да избягате от забързаното и натоварено ежедневие, „Spiderhead“ е добър начин да го направите…

Прочетете още: 

„Топ Гън: Маверик“- дългоочакваното завръщане на Том Круз

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

колеги

5 типа токсични колеги и как да се справите с тях

Уелнес

Топ 5 уелнес тенденции за 2022г.