in

Silent Talks – сблъсъкът между дуалност и тишина в графики

Снимка: галерия ГрафикАрт

В периода от 8 март до 6 април галерия „ГрафикАрт“ представя „Silent Talks“ – графиките на Милена Максимович-Ковачевич и Симонида Радонич от Сърбия, които за първи път ще дефилират на българската артистична сцена. Ще имаме възможност за видим творбите им именно в женския месец на годината, тъй като тяхното творчество изследва по един неповторим начин човешката природа и многопластовите човешки отношения, като поставя жената в центъра.

И двете търсят скритото във взаимодействието и връзката между тяло-душа, мъж-жена, външен и вътрешен свят, Аз-ът и другите, субективното и обективното, личното и публичното… всичко това остава празнина, която се изпълва с тишина и мълчание, раждайки повод за размисъл за истинската причината тези връзки да се скъсат.

Снимка: галерия ГрафикАрт

И за двете графички са фокусирани върху тайната на човешката природа, но търсенията им са в две различни насоки. Милена Максимович се заема с човешката дуалност, с това как си взаимодействат хората помежду си и какво остава скрито между тях. Симонида се обръща към тишината, която ние упорито избягваме в този свят, пълен с излишен шум. И сблъсъкът между двете ражда „Silent Talks“.

Снимка: галерия ГрафикАрт

Вернисажът ще се състои на 8 март, сряда, от 17:00 до 20:00 часа в галерия „ГрафикАрт“ на ул. „Златовръх“ 50.

Чрез богатата палитра от графични способи на акватинтата, сухата игла, молива, мецотинто, китайските колажи, Милена и Симонида превръщат „Silent Talks“ в един психологически разговор за човешката душевност.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Паоло Дженовезе: Темата за самоубийството е социално и религиозно табу

„Жена“ – страх, болка, радост, победа, поражение. Истории от над 50 държави