in

9 рецепти с тиква от 9 кулинарни блогъри

тиква

Тиквата. Често я наричат царицата на есента. Заради есенните цветове и аромати, които е събрала в себе си, но и заради многото кулинарни роли, които има в сезона. Тя спада към групата на т.нар. „плодови зеленчуци“ – правим я на супа, на пюре, добавяме я в салати, компонент е на основно, а идеите за десерти с тиква са неизчерпаеми.

Благодарение на дебелата си кора, тиквата запазва в себе си богатство от витамини и минерали. Някои сортове са по-богати на каротин дори от морковите, шампион е и по съдържание на желязо. А заради наличието на витамините К, D и Е се препоръчва на бременни, деца и вегетарианци. Тиквата често е и първата храна при захранване на бебето.

Днес поканихме някои любими кулинарни блогъри, за да ни представят своята интерпретация на тема „Тиква“.

1. Чийзкейк с тиква от Наталия Тодорова, The Little Chef

Още рецепти от Наталия Тодорова може да откриете във Facebook и Instagram.

2. Мини тиквени палачинки от Кристина Орсова, В чехлите на мама

3. Нисковъглехидратни безглутенови гевречета с тиква и лешници от Ради Бичева, Подправено с любов

4. Крем с печена тиква и маскарпоне от Харитина Виденова, Професия Мама

5. Безглутенова шоколадова торта с тиква и лешници от Станка Стоянова, Know How to Cook

 

Останалите четири рецепти вижте ТУК

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

дълга коса

5 златни правила за дълга и обемна коса

Джон Атанасов

Джон Атанасов – бащата на компютъра