in

8 признака, че трябва да смените работата си

Кариера

Изключително важно е човек да има удовлетворяваща работа, която му носи положителни емоции, тъй като прекарваме по-голямата част от деня на работното място. За съжаление, хората, намерили подходящата сфера на работа, са изключително малко.

Вижте кои са предупредителните знаци, че е време да направите някаква промяна и да смените работата си:

1. Обаждате се, че сте болни и няма да отидете на работа твърде често

Жена легло

Всеки човек има нужда понякога да си остане вкъщи и да се погрижи за здравето си, но ако усетите, че се обаждате да кажете, че няма да отидете на работа, твърде често, това е червен флаг. Ако стигнете до момента, в който предпочитате да сте навсякъде другаде, но не и на работа, това означава, че е време да смените работата си. Когато не сте удовлетворени, ставате по-малко продуктивни и разсеяни.

2. Пренебрегвате някои области от работата си

Мъж работа

Хората не винаги се справят добре с всеки аспект от работата си, но това не означава, че е нормално да отказвате задачи, които не ви харесват. Ако това, което правите, е подходящата работа за вас, ще имате желанието да се развивате и да научавате нови неща непрекъснато. Ако просто пренебрегвате нещата, които ви затрудняват, това може да бъде признак, че е време да потърсите нова работа.

3. Непрекъснато чувате, че бихте се справяли страхотно в нещо друго

Колеги

Ако хората непрекъснато ви казват, че бихте се справяли страхотно в някоя друга сфера на работа, това може да е намек, че не процъфтявате в сегашната си кариера. Обикновено хората около нас имат по-реалистичен поглед върху нещата, които се случват, така че се вслушвайте в това, което близките ви ви казват.

4. Тялото ви протестира

Главоболие

Макар че често игнорираме знаците, които тялото ни дава, то може да ни даде много ценна информация. Ако често имате болки в гърба, имате проблеми с храносмилането или често главоболие, замислете се какво се опитва да ви каже тялото ви и помислете каква промяна трябва да направите.

5. Изтощени сте психически

Психическо изтощение

Друг признак, че не работите това, което трябва, е ежедневната психическа умора и усещането, че не сте постигнали нищо. Нормално е да имате моменти на отчаяние, но ако се случва прекалено често, помислете какво бихте могли да направите, за да се чувствате по-добре.

6. Отегчени сте

Отегчена жена

Знак, че се нуждаете от промяна в кариерата, е ако сте достигнали момента, в който вече не се развивате и не виждате възможности за растеж в настоящата си компания или индустрия. Ако ви е скучно и ви липсва страст, време е да направите някои промени и да раздвижите нещата.

7. Вълнувате се от хобитата си повече, отколкото от работата

Хоби

Хората, които не са удовлетворени от работата си, търсят смисъл някъде другаде. Хубаво е човек да има хобита и различни интереси, но когато те се превърнат в основен фокус, това означава, че има някакъв проблем. Когато хобитата се превърнат в заместител на нещо друго, време е да помислим какво ни липсва и какво трябва да направим по въпроса.

8. Не давате най-доброто от себе си

Работа

Ако забележите, че не се разстройвате, когато се провалите, и че нямате мотивация да се развивате и да научавате нови неща, помислете за смяна на работата. Ако прогресът ви е спрял, явно не се занимавате с правилното нещо и е време за промяна.

Как да намерите работа, която обичате?

Работа

Консултирайте се с кариерен консултант

Ако подозирате, че сферата, в която работите, не е най-подходящата за вас, трябва да се ориентирате с какво искате да се занимавате. Помислете кои са нещата, които ви харесват на сегашната ви работа, както и кои са тези, които не ви допадат. След това поговорете с кариерен консултант, който ще ви помогне да се ориентирате с какво да се занимавате.

Открийте своите страсти

Преди да сте решили да се впуснете в друга сфера на работа и това да се окаже задънена улица, помислете по-задълбочено какви са вашите интереси и как вашият набор от умения и опит са в съответствие с тях. Можете също да поговорите с хората около вас и да ги попитате какви са вашите интереси според тях. Открийте нещата, които ви правят истински щастливи, за да се ориентирате с какво може да се занимавате.

Направете план за действие

След като вече сте установили, че трябва да направите някаква промяна в кариерата си, изградете си точен и ясен план. Отбележете няколко точки, към които да се придържате, за да ви бъде по-лесно да постигнете това, което искате.

  • Случвало ли ви се е да промените сферата, в която работите, и да започнете отначало?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

пустиня

10 любопитни факта за пустините

рудолф нуреев

Злият гений на Рудолф Нуреев – живот в крайности