in

ЕхаЕха ЛюбовЛюбов

8 неща, които трябва да знаете преди да си сложите филър

Филърите са вещества, които се инжектират в определени области от лицето или тялото, за да премахнат бръчките или да създадат допълнителен обем. Най-често филъри се поставят в устните, скулите и челото.

Те не са перманентни, обикновено остават в тялото между 6 и 18 месеца, взависимост от мястото, на което са инжектирани, както и от начина, по който тялото ви ги възприема.

Поставянето на филъри може да се отрази много положително на самочувствието ви, но има някои неща, които трябва да знаете, преди да си направите подобна процедура.

1. Може да забележите подобрения в части на лицето си, на които не сте поставяли филъри 

Ако например сте си сложили филър в устните или в скулите, може да забележите промени в други части от лицето. Филърите в устните имат няколко ефекта. Освен че придават обем, филърите се борят с напуканите и сухи устни и могат да изпънат бръчките около устните. Филърите, поставени в скулите, могат да се справят и с бръчките около очите и назолабиалните бръчки.

2. Вероятно ще имате синини и подуване 

Трябва да бъдете подготвени, че първоначално ще имате отоци и синини. В последствие филърите се утаяват и устните, скулите или челото започват да изглеждат много естествено. Подуването обикновено продължава около седмица, като зависи от вашия организъм – може да бъде по-кратко или по-дълго. Важно е да знаете, че няма да видите крайния резултат веднага.

3. Филърът може да се измести 

Вашият филър може да мигрира – това е рискът на процедурата. Това означава, че може да се постави филър в челото, например, който да се измести нагоре или надолу. Случва се рядко, но е възможно, така че го имайте предвид.

4. Може да получите свръхчувствителност

Ако получите сериозно подуване, сърбеж, болка и други подобни симптоми, вероятно ще си помислите, че получавате алергична реакция. В повечето случаи това е свръхчувствителност. Консултирайте се с лекар, но не се плашете излишно.

5. Може да се изненадате от резултатите

Повечето хора си мислят, че са наясно какво ще се случи с лицето им, но често са изненадани от резултатите. Разликата обикновено е фрапантна, така че бъдете подготвени за сериозна промяна във вида ви.

6. В началото може да ви изглежда, че сте прекалили с количеството

Както вече споменахме, в началото има отоци, което може да ви накара да мислите, че сте прекалили с количеството филъри, които сте поставили. Не се притеснявайте, изчакайте отоците да изчезнат и ще видите, че всъщност изглежда добре и не сте прекалили.

7. Може да имате изтръпване и зачервяване 

Ако имате изтръпване на част от лицето или силно зачервяване, не се паникьосвайте. Това е нещо съвсем нормално и ще изчезне след известно време.

8. На мястото на инжектирането може да се образуват бучки 

Често се случва да се появи твърда бучка на мястото на убождането. Това е нормално, стига да изчезне скоро. Ако бучката остане прекалено дълго време, консултирайте се с лекар.

Loading

  • Слагали ли сте си филъри?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Топ 20 на храните за здрава коса и нокти

15 не особено популярни европейски дестинации, които си струва да посетите