in

ЕхаЕха ЛюбовЛюбов

8 начина да се справите с наелектризираните дрехи

Залепването на наелектризираните дрехи по тялото е изключително неприятно. Статично електричество възниква, когато в тъканите се натрупва електростатичен заряд – обикновено когато дрехите се трият една в друга в сушилнята. Има някои неща, които можете да направите, за да се отървете от досадното наелетризиране на дрехите. Вижте кои са те:

1. Използвайте телени закачалки

Вероятно винаги сте се чудили как да се отървете от статиката с неща, които вече имате вкъщи. Телената закачалка е нещо, с което можете да започнете. Телената закачалка може да върне част от електрическия заряд, който кара дрехите ви да залепват за вас.

Прокарайте закачалката от вътрешната страна на вашите дрехи, така ще се справите със статичното електричество. След това закачете дрехата на същата закачалка. Металът е най-подходящият материал за дрехи, избягвайте пластмасови и дървени закачалки.

2. Използвайте омекотител

Използвайте омекотител, когато перете дрехите си, за да намалите наелектризирането. След като дрехите са изпрани, можете сами да си направите антистатичен спрей за дрехи, като смесите 1 с. л. омекотител с малко вода.

3. Използвайте топки за сушилня

Топките предотвратяват триенето на дрехите една в друга. Слагайте по няколко топки за сушилня на всяко сушене, а ако нямате такива топки, можете да си направите сами, като намачкате малко алуминиево фолио.

4. Използвайте крем за ръце 

Можете да използвате крем за ръце, за да се справите със залепването на дрехите по тялото. Просто нанесете малко крем върху проблемната зона и готово.

5. Просто добавете вода

Когато дрехите ви са престояли в сушилнята твърде много време, добавете влажна кърпа и пуснете сушилнята за още 10-15 минути. Сухият въздух допринася за наелектризиране, а влагата от кърпата ще поддържа въздуха в сушилнята влажен. По този начин ще се справите със статичното електричество.

6. Носете безопасна игла

Можете да се отървете от наелектризирани дрехи с обикновена безопасна игла. Просто сложете безопасна игла от вътрешната страна на дрехите си, където няма да се вижда. Тя ще задържа малко заряд и ще предотвратява наелектризирането.

7. Лак за коса

Напръскването на дрехите с лак за коса ще предотврати залепването им към тялото. Лакът за коса има същото действие, като антистатичния спрей.

8. Разделяйте дрехите по материи

Смесването на естествени и синтетични тъкани, като чорапогащник с памучна пола, прави дрехите по-податливи на наелектризиране. Избягвайте да носите тоалети, състоящи се от дрехи с различни материи. Също така избягвайте да ги перете или сушите едновременно.

Loading

  • Използвате ли някой от тези трикове, за да се справяте със статичното електричество по дрехите?

    Rack of clothes in a boutique
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Снимка: Screenshot/YouTube

Разходка по „Улицата на кошмарите“

Гъбена салата с чили сос и чесън