in

ЛюбовЛюбов

8 думи, които никога да не казвате на интервю за работа

Интервю работа

Интервюто за работа е от решаващо значение за това дали ще получите работата или не. Дори да имате перфектно CV и много богат опит, ако не направите добро впечатление на интервюто, едва ли ще се спрат на вас.

Има много фактори, които определят впечатлението, което създавате – език на тялото, изказ, думите, които подбирате, за да кажете това, което искате и т.н.

Има думи, които никога не бива да използвате на интервю за работа. Вижте 8 такива:

1. „Както и да е“

„Както и да е“ е избран за най-досадния израз през 2015г. след провеждане на анкета сред 1500 души. Всъщност това е израз, който не бива да използвате и в ежедневието, но когато става въпрос за интервю за работа и работна среда като цяло, просто трябва да го изтриете от речника си.

2. „Неща“

Използването на тази дума не е препоръчително. Не бива да замествате различни думи с „неща“, тъй като звучи неясно и дори детинско. Използвайте конкретни думи за това, което искате да кажете, за да може хората отсреща да разберат точно какво искате да кажете.

3. „Честно казано“

Не бива да използвате израза „Честно казано“, когато сте на интервю за работа. Очаква се, че всичко, което казвате, е истина, така че използването на този израз е неуместно. Освен това, казвайки „Честно казано“, вие привличате вниманието и се очаква да кажете нещо изключително откровено и лично, което веротно няма да се случи.

4. „Трудолюбив“

Не използвайте това определение за себе си. Добре е да изтъкнете положителните си качества, но не използвайте тази дума. Можете да се определите като „мотивиран“, „целеустремен“ и т.н., но „трудолюбив“ не е най-подходящата дума.

5. „Госпожо“

Ако интервюиращият е жена, не използвайте обръщението „госпожо“. Това ще накара дамата да се почувства стара, а и звучи някак старомодно. Най-добрият вариант е да не използвате „госпожо“ или „госпожице“, използвайте други обръщения.

6. Думи, свързани с политика

Освен ако работата, за която кандидатствате, не е обвързана с политиката, по-добре не повдигайте тази тема. Това винаги е спорна тема, всеки има различни виждания и по-добрият вариант е да не заявявате своето мнение, особено още на интервюто.

7. „Пристрастен“

Не използвайте думата „пристрастен“, дори преносно. Тази дума често се използва за хобита и различни интереси. Например „пристрасен към четене на книги“, към гледане на документални филми, към някой спорт и т.н. Всъщност това са хубави неща, просто самата дума не е препоръчителна, тъй като има и негативно значение.

8. „Не“

Можете да използвате думата „Не“ съвсем спокойно по време на разговора, но никога не отговаряйте с „Не“ на въпроса „Имате ли някакви въпроси?“. Ако не зададете никакви въпроси на интервюиращия, ще създадете впечатлението, че сте незаинтересовани. Дори да сте засегнали всички теми, които ви интересуват, по време на разговора, попитайте нещо относно компанията или задайте въпрос относно някой аспект на работата, за който искате да знаете повече.

Loading

  • Използвали ли сте тези думи на интервю за работа?

    Интервю
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Елизабет II

10 суперсили, които кралица Елизабет II притежава

Енигматични вариации

Любовта – единствената енигматична вариация на живота