in

ЛюбовЛюбов СладкоСладко

7 начина да къдрите косата си без нагряване

Къдрене

Навиването на косата не е лесна работа. Изисква време, усилия и най-лошото – уврежда косата. Повечето жени, които имат права коса, обожават да се къдрят, както и къдравите жени обичат да се виждат с права коса. Това е съвсем нормално, но ако искате да се виждате с къдрава коса по-често и то без да ѝ вредите, помислете за къдрене без нагряване.

Всъщност има много начини за постигане на красиви къдрици без използването на маша и топлина като цяло. Когато използвате някои от тези методи за къдрене, ще постигнете по-естествено изглеждащи къдрици и вълни, както и различен обем, стегнатост на самите къдрици, издръжливост и т.н.

Ето 7 начина, по които можете да накъдрите косата си, без да я нагрявате:

1. Намачкване на косата

Пяна за коса

Този метод на „къдрене“ е подходящ за жените, които имат чуплива коса. Ако косата ви е идеално права, не очаквайте да постигнете какъвто и да било резултат.

Това е най-лесният начин да се сдобиете с небрежни вълни. За да постигнете този ефект, измийте косата си, както обикновено. Използвайте шампоан, който придава обем и задължително нанесете балсам в краищата.

Подсушете косата с кърпа, но без да търкате. Само попийте и я оставете леко влажна. Нанесете пяна за коса или гел, наведете се напред и започнете да мачкате косата, като я повдигате нагоре, към корените.

Оставете косата да изсъхне и се насладете на небрежните си къдрици.

2. Къдрене с фиби

Това е един от най-старите методи за къдрене. Всяка прическа трябва да започва с измиване на косата с шампоан и балсам и внимателно попиване с кърпата.

След това разрешете косата с едър гребен и нанесете малко пяна за коса. Разделете цялата коса на малки кичури и ги завийте на кръгчета. Прикрепете тези „кръгчета“ към главата с помощта на фиби.

Добре е да стоите така цяла нощ или поне няколко часа. След като махнете фибите, косата ви ще е на много красиви къдрици.

3. Плитки

Плитки

Това определено е най-лесният начин за къдрене, но получените къдрици са доста по-ситни и обикновено с по-малко обем.

Въпреки това, плитката е много практична прическа, тъй като с едно сплитане на косата можете да имате красива прическа два дни. Единият ден плитка, а на следващия къдрици.

Измийте косата и я изсушете, но не напълно. Трябва да бъде суха на около 70-80%. След това сплетете косата на плитка или плитки. Можете да направите рибена кост, френска плитка, боксови плитки и други.

След като разплетете плитката на следващия ден, косата ви ще бъде много ефектна.

4. С ролки

Ролки за коса

Има най-различни видове ролки, които могат да ви помогнат да накъдрите косата, без да използвате топлина. Предимството на ролките е, че придават на косата страхотен обем. За по-едри къдрици, използвайте по-големи ролки, докато за по-стегнати къдрици трябва да изберете по-малки на размер ролки.

Косата трябва да бъде леко влажна, когато я навивате. Най-добре е да спите с ролките, а когато ги свалите на сутринта, напръскайте косата с малко лак, за да запазите ефекта за по-дълго.

5. „Банту“ възли

Възли

Къдренето чрез тези ‘възли’ е подходящо за абсолютно всеки тип коса. Получават се стегнати, еластични къдрици, които са перфектно подредени. Възелчетата се правят много лесно. Отново косата трябва да е суха на 80%. Разделяте я на сектори, взимате кичур коса, навивате го стегнато и го прикрепяте с фиба. Можете да спите с тях и на сутринта да ги пуснете. Фиксирайте получените къдрици с малко лак или пяна.

6. С чорапи

Чорапи

Колкото и странно да звучи, къдренето на косата с чорапи е много популярно и много лесно. След като сте измили и подсушили косата, нанасяте малко стилизиращ продукт и я разделяте на кичури. В края на всеки кичур коса слагате чорап и навивате заедно с него към главата. Когато стигнете до корените на косата, завръзвате двата края на чорапа и готово.

Съвсем спокойно можете да спите така, тъй като чорапите са меки и няма да ви е некомфортно. На сутринта развръзвате чорапите, махате ги от косата и ще имате красиви къдрици през целия ден.

7. С лента за глава

Лента за глава

Ако харесвате обемните, небрежни къдрици, този метод за къдрене ще ви стане любим. Нужна ви е само лента за глава и някакъв спрей за коса.

Напръскайте косата със спрей, за да се навлажни леко. Сложете лената на главата си и започнете да усуквате всеки кичур коса около нея. Можете да прикрепяте кичурите и с фиби, за да не падат.

Когато навиете цялата коса, издухайте я със сешоара, за да ускорите процеса. Махнете фибите, махнете лентата и разделете косата си с пръсти.

Loading

  • Опитвали ли сте някой от тези методи за къдрене на коса?

    • С чорапи
    • С лента за глава
    • С фиби

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Над 16 000 души се включиха в Деня на маратонката

Пролетни ролца

Пролетни рулца