in

7 начина да къдрите косата си без нагряване

Къдрене

Навиването на косата не е лесна работа. Изисква време, усилия и най-лошото – уврежда косата. Повечето жени, които имат права коса, обожават да се къдрят, както и къдравите жени обичат да се виждат с права коса. Това е съвсем нормално, но ако искате да се виждате с къдрава коса по-често и то без да ѝ вредите, помислете за къдрене без нагряване.

Всъщност има много начини за постигане на красиви къдрици без използването на маша и топлина като цяло. Когато използвате някои от тези методи за къдрене, ще постигнете по-естествено изглеждащи къдрици и вълни, както и различен обем, стегнатост на самите къдрици, издръжливост и т.н.

Ето 7 начина, по които можете да накъдрите косата си, без да я нагрявате:

1. Намачкване на косата

Пяна за коса

Този метод на „къдрене“ е подходящ за жените, които имат чуплива коса. Ако косата ви е идеално права, не очаквайте да постигнете какъвто и да било резултат.

Това е най-лесният начин да се сдобиете с небрежни вълни. За да постигнете този ефект, измийте косата си, както обикновено. Използвайте шампоан, който придава обем и задължително нанесете балсам в краищата.

Подсушете косата с кърпа, но без да търкате. Само попийте и я оставете леко влажна. Нанесете пяна за коса или гел, наведете се напред и започнете да мачкате косата, като я повдигате нагоре, към корените.

Оставете косата да изсъхне и се насладете на небрежните си къдрици.

2. Къдрене с фиби

Това е един от най-старите методи за къдрене. Всяка прическа трябва да започва с измиване на косата с шампоан и балсам и внимателно попиване с кърпата.

След това разрешете косата с едър гребен и нанесете малко пяна за коса. Разделете цялата коса на малки кичури и ги завийте на кръгчета. Прикрепете тези „кръгчета“ към главата с помощта на фиби.

Добре е да стоите така цяла нощ или поне няколко часа. След като махнете фибите, косата ви ще е на много красиви къдрици.

3. Плитки

Плитки

Това определено е най-лесният начин за къдрене, но получените къдрици са доста по-ситни и обикновено с по-малко обем.

Въпреки това, плитката е много практична прическа, тъй като с едно сплитане на косата можете да имате красива прическа два дни. Единият ден плитка, а на следващия къдрици.

Измийте косата и я изсушете, но не напълно. Трябва да бъде суха на около 70-80%. След това сплетете косата на плитка или плитки. Можете да направите рибена кост, френска плитка, боксови плитки и други.

След като разплетете плитката на следващия ден, косата ви ще бъде много ефектна.

4. С ролки

Ролки за коса

Има най-различни видове ролки, които могат да ви помогнат да накъдрите косата, без да използвате топлина. Предимството на ролките е, че придават на косата страхотен обем. За по-едри къдрици, използвайте по-големи ролки, докато за по-стегнати къдрици трябва да изберете по-малки на размер ролки.

Косата трябва да бъде леко влажна, когато я навивате. Най-добре е да спите с ролките, а когато ги свалите на сутринта, напръскайте косата с малко лак, за да запазите ефекта за по-дълго.

5. „Банту“ възли

Възли

Къдренето чрез тези ‘възли’ е подходящо за абсолютно всеки тип коса. Получават се стегнати, еластични къдрици, които са перфектно подредени. Възелчетата се правят много лесно. Отново косата трябва да е суха на 80%. Разделяте я на сектори, взимате кичур коса, навивате го стегнато и го прикрепяте с фиба. Можете да спите с тях и на сутринта да ги пуснете. Фиксирайте получените къдрици с малко лак или пяна.

6. С чорапи

Чорапи

Колкото и странно да звучи, къдренето на косата с чорапи е много популярно и много лесно. След като сте измили и подсушили косата, нанасяте малко стилизиращ продукт и я разделяте на кичури. В края на всеки кичур коса слагате чорап и навивате заедно с него към главата. Когато стигнете до корените на косата, завръзвате двата края на чорапа и готово.

Съвсем спокойно можете да спите така, тъй като чорапите са меки и няма да ви е некомфортно. На сутринта развръзвате чорапите, махате ги от косата и ще имате красиви къдрици през целия ден.

7. С лента за глава

Лента за глава

Ако харесвате обемните, небрежни къдрици, този метод за къдрене ще ви стане любим. Нужна ви е само лента за глава и някакъв спрей за коса.

Напръскайте косата със спрей, за да се навлажни леко. Сложете лената на главата си и започнете да усуквате всеки кичур коса около нея. Можете да прикрепяте кичурите и с фиби, за да не падат.

Когато навиете цялата коса, издухайте я със сешоара, за да ускорите процеса. Махнете фибите, махнете лентата и разделете косата си с пръсти.

  • Опитвали ли сте някой от тези методи за къдрене на коса?

    • С чорапи
    • С лента за глава
    • С фиби

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Над 16 000 души се включиха в Деня на маратонката

Пролетни ролца

Пролетни рулца