in

7 навика, които трябва да си създадете у дома

легло

Кой не иска да живее в чист, уютен и подреден дом? За да бъде такъв, трябва да си създадете няколко навика, които ще ви карат да се чувствате по-уютно. Когато промените малките неща, останалата част от живота ви се приспособява към тях. Може да започнете да виждате разлика в това колко подреден и смислен е станал животът ви и вероятно по-щастлив.

Вижте кои са тези седем навика:

1. Оправяйте леглото си сутрин

легло

Оправянето на леглото е лесна работа, която може да бъде първото нещо, което да направите сутрин след като се събудите. Колкото и да не ви се вярва, подобна дейност ви кара да се чувствате по-продуктивни през целия ден, тъй като още със събуждането вече сте направили нещо полезно, а това е предпоставка да се настроите за хубав и ползотворен ден.

2. Не влизайте вкъщи с обувки

обувки

Чувството за чист и подреден дом е невероятно. Но за тази цел не трябва да влизате с обувки вкъщи и да вкарвате мръсотията, която те събират по улиците. Когато имате гости, също предвидете място, на което да оставят обувките си. Това създава в тях чувство за подреденост и чистота.

3. Почиствайте вашият дом ежедневно

Ако редовно минавате жилището си с прахосмукачка и събирате прахта, дори няма да има нужда често да правите основно почистване, тъй като с този навик вие го поддържате чист. Тази рутина не е най-приятното нещо, но какво по-хубаво от това вкъщи да ви бъде чисто и подредено.

4. Не оставяйте занемарени зони

дрехи

Често ни се случва в забързаното ежедневие да оставяме разхвърляни чекмеджета, шкафове, гардероби. Но впоследствие това ще ви затруднява още повече и по-трудно ще намирате и избирате дрехи за работа от гардероба си, например. Дори да ви се е наложило в бързане да разхвърляте даден шкаф, по-късно го подредете отново.

5. Поне два пъти в годината почивствайте прозорците си

прозорци

Чистенето на прозорци със сигурност е една от най-неприятните задачи за всяка домакиня, особено ако имате деца или домашен любимец. Освен, че изглежда по-подредено, чистите прозорци позволяват да влиза повече светлина в дома ви, което може да го преобрази и освежи.

6. Не оставяйте неизмити съдове

съдове

Колкото и да сте уморени вечер, не оставайте мръсни съдове в мивката. По-добре ги сложете в миялната, ако имате такава. Но и там не е добре да ги държите прекалено дълго мръсни.

7. Четете по една глава от книга всяка вечер

книга

Колкото и странно да ви се стори този навик, той е много полезен за вас. Освен, че ще заспивате по-бързо след това, четенето на книги разтоварва мозъка и е много по-полезно от гледането на телевизия. Може да си създадете малко уютно кътче за четене, в което да си палите ароматна свещ и да имате своите 20 минути релакс.

  • Оправяте ли всяка сутрин леглото си?

    Woman making bed in the sunny morning. Woman doing morning routine.
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Маникюр

10 идеи за свежи летни маникюри

Салата смокини

Лятна салата с рукола, смокини и синьо сирене