in

7 навика, които трябва да си създадете у дома

легло

Кой не иска да живее в чист, уютен и подреден дом? За да бъде такъв, трябва да си създадете няколко навика, които ще ви карат да се чувствате по-уютно. Когато промените малките неща, останалата част от живота ви се приспособява към тях. Може да започнете да виждате разлика в това колко подреден и смислен е станал животът ви и вероятно по-щастлив.

Вижте кои са тези седем навика:

1. Оправяйте леглото си сутрин

легло

Оправянето на леглото е лесна работа, която може да бъде първото нещо, което да направите сутрин след като се събудите. Колкото и да не ви се вярва, подобна дейност ви кара да се чувствате по-продуктивни през целия ден, тъй като още със събуждането вече сте направили нещо полезно, а това е предпоставка да се настроите за хубав и ползотворен ден.

2. Не влизайте вкъщи с обувки

обувки

Чувството за чист и подреден дом е невероятно. Но за тази цел не трябва да влизате с обувки вкъщи и да вкарвате мръсотията, която те събират по улиците. Когато имате гости, също предвидете място, на което да оставят обувките си. Това създава в тях чувство за подреденост и чистота.

3. Почиствайте вашият дом ежедневно

Ако редовно минавате жилището си с прахосмукачка и събирате прахта, дори няма да има нужда често да правите основно почистване, тъй като с този навик вие го поддържате чист. Тази рутина не е най-приятното нещо, но какво по-хубаво от това вкъщи да ви бъде чисто и подредено.

4. Не оставяйте занемарени зони

дрехи

Често ни се случва в забързаното ежедневие да оставяме разхвърляни чекмеджета, шкафове, гардероби. Но впоследствие това ще ви затруднява още повече и по-трудно ще намирате и избирате дрехи за работа от гардероба си, например. Дори да ви се е наложило в бързане да разхвърляте даден шкаф, по-късно го подредете отново.

5. Поне два пъти в годината почивствайте прозорците си

прозорци

Чистенето на прозорци със сигурност е една от най-неприятните задачи за всяка домакиня, особено ако имате деца или домашен любимец. Освен, че изглежда по-подредено, чистите прозорци позволяват да влиза повече светлина в дома ви, което може да го преобрази и освежи.

6. Не оставяйте неизмити съдове

съдове

Колкото и да сте уморени вечер, не оставайте мръсни съдове в мивката. По-добре ги сложете в миялната, ако имате такава. Но и там не е добре да ги държите прекалено дълго мръсни.

7. Четете по една глава от книга всяка вечер

книга

Колкото и странно да ви се стори този навик, той е много полезен за вас. Освен, че ще заспивате по-бързо след това, четенето на книги разтоварва мозъка и е много по-полезно от гледането на телевизия. Може да си създадете малко уютно кътче за четене, в което да си палите ароматна свещ и да имате своите 20 минути релакс.

Loading

  • Оправяте ли всяка сутрин леглото си?

    Woman making bed in the sunny morning. Woman doing morning routine.
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Маникюр

10 идеи за свежи летни маникюри

Салата смокини

Лятна салата с рукола, смокини и синьо сирене