in

6 начина, по които лицето се променя с възрастта

Жена кожа средна възраст

С напредването на възрастта тялото се променя. Кожата губи еластичността си, косата губи блясъка си, процесите в тялото започват да се случват по-бавно и т.н. Мястото, което издава най-много възрастта ни обаче е лицето.

Кожата увисва и губи блясъка си, появяват се бръчки и петна и други. За да успеете да се справите с тези проблеми и да не позволите на годините да оставят траен отпечатък върху лицето ви, трябва да знаете как се променя то, за да можете да се насочите към подходящите продукти и процедури.

1. Бузи

Бузи

Загубата на обем в средата на лицето е много често срещан признак на страреене, според Джефри Б. Уайз, пластичен хирург. Той добавя, че е нормално човек да загуби от 10 до 25% от обема на лицето до 40-те си години. С течение на времето, мазнините около скулите се губят, което кара бузите да изглеждат по-хлътнали. Освен това кожата губи своята еластичност, което кара назолабиалните гънки и линиите на челюстта да станат по-забележими.

Основният виновник за тези неща е генетиката, но рязкото отслабване и напълняване също допринасят.

Този проблем лесно може да бъде решен с помощта на филъри. Това е най-лесният начин за добавяне на обем.

По-неинванзивните процедури включват възстановяване на еластичността на кожата, чрез стимулиране производството на колаген и еластин, а при жените в по-напреднала възраст, с по-голяма загуба на обем, може да се приложи лифтинг на лицето и трансфер на мазнини.

2. Устни

Устни

С напредването на възрастта, устните също губят обема си. Това е много бавен процес, който започва около 30-те години. Първият признак на стареене на устните е появата на вертикални линии по устните. Формата и размерът на устните не са засегнати в този момент, единственото, което може да забележите, е че са с малко по-малък обем. С течение на времето процесът продължава, тези вертикални линии стават все по-дълбоки, а очертанията на устните започват да се „размиват“.

След като настъпи значителна загуба на обем в устните, може да се поставят филъри с хиалуронова киселина, които възвръщат обема. Важно е да не прекалявате с филърите, за да запазите естествения вид на устните.

Другият признак на стареене е увисването на горната устна. Пластичният хирург Мин С. Ан казва, че ако виждате горните зъби на човек, това означава, че той е млад. С напредването на възрастта горната устна увисва и покрива горните зъби. Този проблем може да се коригира с лифтинг на устните.

3. Очи

Очи

Въпреки че формата и размерът на очите ви не се променят, промените в клепачите, челото и горната част на бузите влияят на външния им вид. Благодарение на провисването на кожата, очите започват да изглеждат по-малки, по-затворени и с по-продълговата форма.

Кожата в тази зона на лицето е изключително тънка и деликатна, затова е важно да бъде добре хидратирана. Овлажняването на кожата на околоочния контур от ранна възраст е от решаващо значение за забавяне на стареенето.

Процедурата, която може да помогне при наличие на бръчки, торбички, тъмни кръгове и фини линии е инжектиране на ботокс, а за да отложите този момент във времето, нанасяйте околоочен крем редовно.

4. Нос

Нос

Едва ли сте се замисляли, но носът също преживява големи промени с напредването на възрастта. Гари Уисман, пластичен хирург, обяснява, че с течение на времето носната тъкан започва да атрофира и някои от вътрешните структури на носа също омекват.

Тъй като самото лице започва да изглежда така, сякаш се свива навътре, носът започва да изглежда по-голям, а върхът на носа увисва. Може да се инжектират филъри, които да създадат илюзията, че носът е по-малък, както и да се постави филър, който да компенсира увисването на върха на носа.

Ако филърите не помогнат, другият вариант е операция, но тя е доста тежка.

5. Челюст

Линия челюст

С напредването на възрастта линията на челюстта се променя. При младите хора, когато кожата все още е стегната и еластична, има прав ъгъл между челюстта и шията. Кожата и тъканта започват да увисват, което кара линията на челюстта да изглежда с S-образна извивка.

Когато това увисване е по-леко, може да се коригира с филър. При по-сериозно увисване, единственият вариант е лифтинг.

6. Вежди

Вежди

Веждите са поредното нещо, което увисва с течение на времето. Увисналите вежди създават усещането за уморени очи, което ви кара да изглеждате още по-възрастни.

Увисването на веждите е нещо, което до известна степен можете да предотвратите. Ако започнете да инжектирате малко количество ботокс още през 20-те и 30-те си години, ще намалите значително увисването на кожата в тази зона.

Важно е да се повдигне средната част на веждите, както и краят им да не е насочен надолу. Това помага за постигане на свеж и младежки вид.

Ако проблемът не може да се разреши с ботокс, може да се направи лифтинг на челото.

Вижте още:

Процедурите, които трябва да започнем след 30

Loading

 • Как се борите с признаците на стареене?

  • Козметика
   С подходяща козметика
  • Ботокс
   С козметични процедури

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Да обичаш Напоолеон

„Да обичаш Наполеон“ – какво не знаем за френския император

пролет

Как да се обличаме цветно тази пролет