in

6 начина, по които лицето се променя с възрастта

Жена кожа средна възраст

С напредването на възрастта тялото се променя. Кожата губи еластичността си, косата губи блясъка си, процесите в тялото започват да се случват по-бавно и т.н. Мястото, което издава най-много възрастта ни обаче е лицето.

Кожата увисва и губи блясъка си, появяват се бръчки и петна и други. За да успеете да се справите с тези проблеми и да не позволите на годините да оставят траен отпечатък върху лицето ви, трябва да знаете как се променя то, за да можете да се насочите към подходящите продукти и процедури.

1. Бузи

Бузи

Загубата на обем в средата на лицето е много често срещан признак на страреене, според Джефри Б. Уайз, пластичен хирург. Той добавя, че е нормално човек да загуби от 10 до 25% от обема на лицето до 40-те си години. С течение на времето, мазнините около скулите се губят, което кара бузите да изглеждат по-хлътнали. Освен това кожата губи своята еластичност, което кара назолабиалните гънки и линиите на челюстта да станат по-забележими.

Основният виновник за тези неща е генетиката, но рязкото отслабване и напълняване също допринасят.

Този проблем лесно може да бъде решен с помощта на филъри. Това е най-лесният начин за добавяне на обем.

По-неинванзивните процедури включват възстановяване на еластичността на кожата, чрез стимулиране производството на колаген и еластин, а при жените в по-напреднала възраст, с по-голяма загуба на обем, може да се приложи лифтинг на лицето и трансфер на мазнини.

2. Устни

Устни

С напредването на възрастта, устните също губят обема си. Това е много бавен процес, който започва около 30-те години. Първият признак на стареене на устните е появата на вертикални линии по устните. Формата и размерът на устните не са засегнати в този момент, единственото, което може да забележите, е че са с малко по-малък обем. С течение на времето процесът продължава, тези вертикални линии стават все по-дълбоки, а очертанията на устните започват да се „размиват“.

След като настъпи значителна загуба на обем в устните, може да се поставят филъри с хиалуронова киселина, които възвръщат обема. Важно е да не прекалявате с филърите, за да запазите естествения вид на устните.

Другият признак на стареене е увисването на горната устна. Пластичният хирург Мин С. Ан казва, че ако виждате горните зъби на човек, това означава, че той е млад. С напредването на възрастта горната устна увисва и покрива горните зъби. Този проблем може да се коригира с лифтинг на устните.

3. Очи

Очи

Въпреки че формата и размерът на очите ви не се променят, промените в клепачите, челото и горната част на бузите влияят на външния им вид. Благодарение на провисването на кожата, очите започват да изглеждат по-малки, по-затворени и с по-продълговата форма.

Кожата в тази зона на лицето е изключително тънка и деликатна, затова е важно да бъде добре хидратирана. Овлажняването на кожата на околоочния контур от ранна възраст е от решаващо значение за забавяне на стареенето.

Процедурата, която може да помогне при наличие на бръчки, торбички, тъмни кръгове и фини линии е инжектиране на ботокс, а за да отложите този момент във времето, нанасяйте околоочен крем редовно.

4. Нос

Нос

Едва ли сте се замисляли, но носът също преживява големи промени с напредването на възрастта. Гари Уисман, пластичен хирург, обяснява, че с течение на времето носната тъкан започва да атрофира и някои от вътрешните структури на носа също омекват.

Тъй като самото лице започва да изглежда така, сякаш се свива навътре, носът започва да изглежда по-голям, а върхът на носа увисва. Може да се инжектират филъри, които да създадат илюзията, че носът е по-малък, както и да се постави филър, който да компенсира увисването на върха на носа.

Ако филърите не помогнат, другият вариант е операция, но тя е доста тежка.

5. Челюст

Линия челюст

С напредването на възрастта линията на челюстта се променя. При младите хора, когато кожата все още е стегната и еластична, има прав ъгъл между челюстта и шията. Кожата и тъканта започват да увисват, което кара линията на челюстта да изглежда с S-образна извивка.

Когато това увисване е по-леко, може да се коригира с филър. При по-сериозно увисване, единственият вариант е лифтинг.

6. Вежди

Вежди

Веждите са поредното нещо, което увисва с течение на времето. Увисналите вежди създават усещането за уморени очи, което ви кара да изглеждате още по-възрастни.

Увисването на веждите е нещо, което до известна степен можете да предотвратите. Ако започнете да инжектирате малко количество ботокс още през 20-те и 30-те си години, ще намалите значително увисването на кожата в тази зона.

Важно е да се повдигне средната част на веждите, както и краят им да не е насочен надолу. Това помага за постигане на свеж и младежки вид.

Ако проблемът не може да се разреши с ботокс, може да се направи лифтинг на челото.

Вижте още:

Процедурите, които трябва да започнем след 30

 • Как се борите с признаците на стареене?

  • Козметика
   С подходяща козметика
  • Ботокс
   С козметични процедури

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Да обичаш Напоолеон

„Да обичаш Наполеон“ – какво не знаем за френския император

пролет

Как да се обличаме цветно тази пролет