in

5 филма с Джулия Робъртс, които трябва да гледате

Снимки: Julia Roberts/Instagram
Снимки: Julia Roberts/Instagram

Джулия Робъртс е една от най-добрите актриси на всички времена. Тя е от жените, които могат да влязат във всяка роля и да я изиграе брилянтно, а усмивката й е толкова заразяваща, че когато е на екран, не можеш да свалиш поглед от нея. Филмите, в които участва, са толкова много и толкова разнообразни, че е трудно човек да избере само пет. Ние ще ви разкажем за едни от най-запомнящите се нейни роли в киното.

„Хубава жена“

Няма как да не започнем с филма, който направи Джулия Робъртс известна – „Хубава жена“. Ролята й на проститутката Вивиан, която трябва да прави компания на богатия бизнесмен Едуард Луис (Ричард Гиър), ѝ донася неподозирана слава. Романтичната комедия държи рекорд за най-много продадени билети, който още не може да бъде задминат.

„Чудо“

Филмът „Чудо“ (Wonder), в който актрисата участва, е едновременно тъжен и повдигащ духа. Джулия Робъртс влиза в ролята на майка на дете с деформирано лице и прекъсва кариерата си, за да се отдаде изцяло на грижите за него. Когато идва време Оги да тръгне на училище, се появяват страховете на семейството как децата ще го приемат и дали Оги ще стане обект на подигравки от страна на съучениците му. Тя иска всячески да му помогне да се адаптира в суровия свят. Историята е вдъхновяваща и поучителна. Въпреки, че в началото очакванията им се оправдават и децата бягат от него, той намира начин да се справи с подигравките, да намери приятели и да изпъкне пред другите, защото му е отредено да бъде различен.

„Яж, моли се и обичай“

Лентата разказва как Джулия Робъртс, която влиза в ролята на Лиз Гилбърт, ще преотркие своето „истинско аз“ след тежък и съкрушителен развод. Тя си взима едногодишен отпуск и тръгва на пътешествие, което ще промени изцяло живота й. Лиз посещава удивителни екзотични места и се наслаждава на даденостите на всяка една дестинация – на храната в Италия, силата на молитвата в Индия и намира вътрешна хармония и любов в Бали. Филмът ни напомня, че животът е едно пътешествие, а не цел, и трябва да се научим да му се наслаждаваме.

„Нотинг Хил“

Джулия Робъртс играе холивудската суперзвезда Ана Скот, която по време на почивката си в Лондон, се влюбва в никому неизвестен собственик на книжарница, в която роля влиза Хю Гранд. Ана има гадже – надут известен актьор, а миналото ѝ е съпроводено от секс скандали, голи снимки и наркотици. Любовта между двамата изглежда невъзможна, но те се събират напук на всичко.

Булката беглец

Маги (Джулия Роъртс) бяга от няколко сватби, а нюйоркският репортер Айк Греъм решава да напише статия за нея, без изобщо да провери фактите. На следващия ден той е уволнен от своята издателка и бивша съпруга за публикуване на невярна информация, а във вестника излиза статитя с опровержение, че тя е избягала от три сватби, не от седем, както Греъм пише. Журналистът решава да се срещне с булката – беглец, на която й предстои нова сватба с училищния треньор Боб. Когато опознава Маги и хората около нея, Айк разбира, че поведението й не е просто женска прищявка.

 • Коя роля на Джулия Робъртс ви допада най-много?

  • Проститутката Вивиан в „Хубава жена“
  • Маги в „Булката беглец“
  • Ана Скот в „Нотинг Хил“
  • Лиз Гилбърт в „Яж, моли се и обичай“
  • Майката на Оги в „Чудо“

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Как да изберем най-правилната козметика за нашата кожа

Картофена фритата с чоризо