in

5 неща, които трябва да знаете за микронидлинга

Микронидлингът е модерна процедура, която се бори с фините линии, разширените пори, белезите от акне и други кожни несъвършенства.

Процедурата представлява „травмиране“ на епидермиса с микроигли, което подпомага естествения процес на регенерация на кожата. По този начин се синтезират нови колагенови влакна и клетките на кожата се обновяват. В резултат на това кожата става по-гладка, по-стегната и тонизирана.

Процедурата се прави със специален уред с различни накрайници, върху които са разположени миниатюрни игли. Иглите са индивидуални и стерилни, а уредът има специална мембрана, която предпазва от инфекции.

В рамките на 1 секунда се правят около 150 убождания на кожата. В някои случаи може да се инжектират различни полезни вещеста, което прави процедурата още по-ефективна.

Тази процедура се прилага на хората от всички възрастови групи, безболезнена е, с минимални рискове и много добри резултати.

Преди да запишете своя час за микронидлинг обаче има някои неща, които трябва да знаете:

1. Избягвайте агресивни продукти преди процедурата 

Поне една седмица преди процедурата трябва да внимавате как третирате кожата си. Избягвайте използването на по-агресивни продукти със съставки като ретинол, алфахидрокси и бетахидрокси киселини.

Кожата трябва да бъде спокойна и ексфолирана. В никакъв случай не трябва да се лющи, за да може терапията да даде най-добър резултат.

Микронидлингът в никакъв случай не се извършва при възпалено акне, тъй като това може да предизвика инфекция.

2. Преди и след процедурата не бива да приемате противовъзпалителни лекарства

Около седмица преди и седмица след процедурата не бива да приемате противовъзпалителни лекарства, за да се намали риска от появяване на синини. Възпалението е важна част от процеса на заздравяване на кожата и лекарства като Ибупрофен могат да забавят този процес.

3. Излагането на слънце е асболютно забранено както преди, така и след процедурата 

Най-малко две седмици след процедурата трябва да пазите кожата си от слънцето и в никакъв случай да не посещавате солариум.

Кожата трябва да бъде напълно заздравяла преди да я изложите на слънце. Времето за заздравяване зависи от вашия организъм и състоянието на кожата преди процедурата.

4. Без горещи вани след процедурата 

През първите 48 часа след процедурата горещите вани са абсолютно забранени. Кожата трябва да се поддържа влажна и чиста, за да се избегне замърсяване на микрораните и инфекция, но трябва да се къпете и миете само с хладка вода, за да не влошите състоянието на кожата си.

5. Откажете се от ексфолирането

След процедурата кожата трябва да се регенерира сама, но докато заздравее добре, трябва да бъдете нежни. Използвайте само нежни измиващи продукти и леки овлажнители. В никакъв случай не нанасяйте агресивни продукти и внимавайте да не дразните кожата допълнително. Забравете за ексфолиантите за известно време и третирайте кожата си така, сякаш има слънчево изгаряне.

  • Опитвали ли сте тази процедура?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Силата на интровертите в свят, който не млъква

Кой създаде първия „въздушен ски трамвай“