in

ЛюбовЛюбов ЕхаЕха

5 книги, които могат да променят живота ви

Когато Уорън Бъфет бе попитан за тайната на неговото богатство и успех, той разкри, че всеки ден чете по точно 500 страници. За съжаление не всеки може да си позволи да отдели толкова време на ден, но определено има книги, които могат да променят светогледа ни и си заслужава да прочетете. Вижте 5 от тях:

1. „Тринадесет неща, които психически силните хора не правят“ от Ейми Морин 

Борите ли се, за да преодолеете неуспехите си? Или се спирате, когато нещата излязат извън вашия контрол? Преодоляването на тези препятствия може да окаже дълбоко влияние върху ежедневието ви. Морин споделя как определени модели на мислене ни помагат да посрещнем достойно изпитанията и как да ги преодолеем. Самата тя е претърпяла няколко лични трагедии и формулира 13-те неща, които ни пречат да развием психологическата сила.

2. „Less doing, more living“ от Ари Мейсел

Имате ли чувството, че списъкът ви със задачи няма край и колкото и да се стараете, имате повече работа и по-малко време? В своята книга Ари Мейсел предлага девет основни стъпки, които ще ви направят по-ефективни. С неговата формула не само ще се научите да отмятате повече задачи, но и ще отделяте повече време за нещата, които наистина са важни за вас. Експертът Ари Мейсел описва своята философия за живота и как можете да го направите по-приятен и да живеете пълноценно и щастливо.

3. „Как ще оцените живота си?“ от Клейтън М. Кристенсън, Джеймс Олуърт и Карън Дилън

Понякога постиженията в кариерата могат да бъдат удовлетворяващи, но пренебрегването на вашето семейство и приятели може да бъде пагубно в дългосрочен план. Клейтън Кристенсен е автор на редица бестселъри и един от най-влиятелните световни експерти в областта на иновациите. В книгата „Как ще оцените живота си“ той предлага нетрадиционен подход за изграждане на удовлетворяващ живот.

4. „Finding Your Element“ от Кен Робинсън

Всеки човек има страст. Ако все още не сте открили вашата, опитайте се да се освобите от това, което ви спира и намерете своето призвание в живота. Книгата на Кен Робинсън ще ви помогне да направите това и ще ви накара да започнете да следвате своята мечта. Животът има по-различен смисъл, ако намериш своя Елемент. Когато достигнете до него, ще се чувствате най-близо до своята същност, най-силно вдъхновени и ще постигате най-доброто, на което сте способни.

5. „Емоционална интелигентност“ от Даниел Голман

Понякога позволяваме на чувствата да замъглят преценката ни. Гоман разказва в своята книга как можем да предотвратим момента, в който емоциите ни управляват и да не взимаме решения, за които след това ще съжаляваме. Книгата е световен бестселър, а авторът показва кои фактори ни оказват влияние и как се формира емоционалната интелигентност. Тя не се появява с раждането и може да бъде укрепвана и подхранвана през целия живот.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Белтъкът и(ли) жълтъкът?

Как да изгаряте калории, без да посещавате фитнес зала?