in

5 клишета в любовта, които пречат на щастието ни

любовта

Любовта е вечна тема. Не е учудващо, че за нея има създадени толкова много клишета, които продължаваме да използваме, без да оспорваме тяхната валидност. Според мен обаче това пречи на отношенията между двама души и, малко или много, обрича връзката.

Клишетата в любовта вече не са това, което бяха. А ако има още някой, който вярва в тях, нека ги разбие на пух и прах. Така със сигурност ще спечели сърцето на половинката си.

Ин привлича Ян

Минус привлича плюс. Ин привлича Ян. Това до голяма степен е вярно, защото противоположностите създават магнитна енергия на привличане, но често забравяме, че привличането съдържа в себе си и отблъскване. Ин съдържа в себе си Ян. Когато става дума за дългосрочни взаимоотношения, това може да се превърне в същинска катастрофа – събирания и раздели до безкрай. Затова когато решим да градим взаимоотношения, от много по-голямо значение са общите интереси, споделените ценности и желанието за компромис.

Раздялата разпалва страстта

Това клише често се използва съзнателно. Връзките от типа „приливи и отливи“ – или ту сме заедно, ту не сме, погрешно се приемат като безкрайна любов. А всъщност тези раздели крият несигурност и отлив на емоции. Раздялата или разстоянието идва само като отдушник, преди следващата схватка. Или искра за битка. Това обаче изхабява и отдалечава двама души. Ако се практикува често, убива любовта.

Щом обичаш, прощаваш

Това е валидно в някои случаи, но в други това може да ни превърне в доброволни жертви. Трябва ли да прощаваме отново и отново на партньора си, ако той не се поправя и продължава да ни наранява? Всеки от нас трябва да има граница, която ако бъде прекосена, да означава „край, бях дотук“! Наистина сексът след раздяла или кавга е страхотен, но скандалите се помнят.

Любов от пръв поглед

Трябва да е любов от пръв поглед, за да е истинско! Да, ама не. Според експертите по взаимоотношенията, връзките, които са от типа любов от пръв поглед, са интензивни, но кратки. Ако искате дълбоки и истински отношения, дайте си време да опознаете човека срещу вас, защото по този начин ще дадете и възможност на сърцето си истински да го обикне.

Любовта винаги побеждава

Тази магическа сила, която се приписва на любовта, понякога ни оставя с разочарования и болка, които носим с години. Не, любовта няма магически качества и не може да промени лошото поведение на другия, нито да заличи навиците му, които са в разрез с нашата ценностна система и разбирания. Любовта не винаги побеждава, защото ѝ се налага да стъпи на земята. Трябва да има стабилна база, по която да върви. Когато няма такава, тя е слаба, крехка и лесно се пречупва под тежестта на обстоятелствата и характерите. Именно заради това трудно се съхранява.

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

риба тон

4 неща, които трябва да знаете за риба тон

хитлер

9 малко известни факта за Адолф Хитлер