in

Колко трудно е да разберем дали и кога сме готови да станем родители?

Колко трудно е да разберем дали и кога сме готови, желаещи и способни да станем родители? Какво се случва, когато имаме нужда от помощ не само от медицински специалисти, но и от нашето семейство и приятели, без чиято подкрепа процесът може да бъде непоносим?! И все пак, дори когато нашият вътрешен кръг прави най-доброто, на което е способен, преживяването винаги е самотно, дори в любящо партньорство, дори с най-добрите намерения на тези, които ни заобикалят.

Пиесата „64“ илюстрира целия процес. Полуавтобиографиченият текст на Тена Щивичич представя борбата на двама души да станат родители. Тъй като природата изглежда не сътрудничи, двойката се обръща към предизвикателния и болезнен процес на ин витро оплождането и Ева е изправена пред това да подложи тялото си на ад от безкрайни хормонални инжекции, а ума й – е подложен на атаките между крехките надежди и отчаянието. Въпреки тежката за много двойки тема, авторката я пресъздава като комедията, добре балансирана с драма. Пиесата се занимава с все още съществуваща стигма върху бездетните двойки и избутва темата за репродуктивните проблеми на преден план.

Актьорският състав е брилянтен: Гергана Данданова, Дарин Ангелов, Стефка Янорова, Анастасия Ингилизова, Веселин Ранков, Тигран Торосянт и Вежен Велчовски. Със сигурност умело и неусетно ще ви потопят изцяло в темата. А режисьорският перфекционизъм на Владимир Люцканов се отличава, както винаги, с ювелирно изпипаните детайли.

Премиерата на спектакъла е на 15 май от 19.00 ч. в театър „Българска армия“.

В 18.00 ч. ще бъде открита фотоизложбата „Твоите яйцеклетки са твоето утре“, свързана с инициативата, част от която са и актьорите от спектакъла.Кампанията има за цел информираност относно яйчниковия резерв и скрийнинг на жените до 37-годишна възраст. Важно е дамите да бъдат информирани относно стареенето на яйцеклетките и желаещите да се прегледат, за да са наясно колко време им остава, за да могат да забременеят. Гергана Данданова, Дарин Ангелов, Стефка Янорова и Лара Златарева със своите дъщери застанаха пред обектива на Иван Димитров с тениски „Твоите яйцеклетки са твоето утре“.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Еликсирът на вечната младост – фикс идея за човечеството

Пипо Делбоно – посланикът на различността