in

3 грим техники за жените с големи очи

Грим очи

Гримът е средството, което използваме, за да подчертаем естествената красота или да прикрием някои несъвършенства. Има техники и трикове, които можем да използваме, за да създадем визуална заблуда, че носът ни е по-малък, устните по-големи или очите по-изразителни.

Гримът на очите играе важна роля в цялостната визия. Очите са първото нещо, което хората забелязват на лицето ви.

Когато правите грим на очите си обаче трябва да го съобразите с формата и големината им. Има грим техники, които са подходящи за по-малки и притворени очи. Тези гримове не стоят добре на жените с големи очи и обратното.

Жените, които имат по-големи очи, обикновено имат и по-големи клепачи и могат да експериментират с най-различни цветове и техники. Въпреки това има такива, които са по-подходящи от други.

Ако сте от късметлийките с големи очи, ето как да се гримирате, за да изглеждате още по-добре:

1. Опушен грим

Опушен грим

Вероятно сте свикнали да нанасяте сенки за очи и очна линия, но е крайно време да опитате нещо ново. Както вече споменахме, няма нужда да се притеснявате, тъй като клепачите ви са достатъчно големи, за да можете да се развихрите с четката.

Ако искате да направите погледа си по-драматичен, опитайте опушен грим. Опушеният грим може да се направи в нюансите, които най-много ви подхождат – сиво, кафяво, черно.

Опушен грим се прави много лесно. Най-тъмният цвят, който ще използвате се нанася в края на клепача, както и в сгъвката на окото. След това се нанася една идея по-светъл цвят в средната част и много светъл нюанс в началото на окото. Накрая всичко се прелива с подходяща четка и готово.

Естествено гримът трябва да бъде завършен с нанасяне на спирала за мигли, а ако харесвате  брокат, не се страхувайте да го добавите. Той стои много добре на големите очи.

2. Тъмни сенки за очи

Тъмни сенки за очи

Основно правило при грима е, че тъмните цветове визуално смаляват, а светлите визуално оголемяват. Хората, които имат твърде малки очи, не могат да си позволят да носят прекалено тъмни сенки, така че се възползвайте от привилегията, която имате.

Тъмните сенки подчертават много красиво очите и внасят драматизъм във визията. Погледът ви ще бъде много по-изразителен.

Нанесете тъмните сенки точно над линията на миглите и ги прелейте нагоре към веждата с по-светли нюанси.

3. Изкуствени мигли

Изкуствени мигли

Изкуствените мигли всъщност са универсални. Те стоят добре както на жените с големи очи, така и на тези с по-малки. От големината на очите ви обаче трябва да зависи гъстотата и дължината на изкуствените мигли.

Ако имате малко око и сложите твърде дълги и гъсти мигли, няма да изглеждате добре. При положение, че имате достатъчно големи очи, можете да си сложите всякакви мигли.

Изкуствените мигли също внасят много драматизъм във визията и много красиво подчертават окото. Не забравяйте, че преди да сложите изкуствените мигли, трябва да ги извиете, а също така трябва да извиете и вашите естествени мигли.

След като сте сложили миглите, можете да нанесете спирала, за да се прелеят още по-добре.

 • Какви са вашите очи?

  • Малки очи
   Малки
  • Големи очи
   Големи

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Понякога лъжа

„Понякога лъжа“ вдъхновява нов сериал на Елън Дедженеръс

връзка

Ефектът на „златното мълчание“ върху връзката