in ,

ЕхаЕха ЛюбовЛюбов ОМГОМГ СмяхСмях СладкоСладко ЯдосанЯдосан ПлачиПлачи

10 приложения на таблетките за съдомиялна, за които не знаете

Таблетките за съдомиялна машина могат да бъдат много полезни, дори ако нямате такава. В статията ще ви разкажем за необичайни приложения на таблетките, които водят до изненадващо добър резултат.

1.Отпушване на канали

Ако искате да отпушите канала в мивката, който постоянно се пълни с остатъци от храна, поставете в тенджера една таблетка за съдомиялна и я оставете да се разтвори за около половин час. След това изсипете в канала на мивката.

2. Почистване на мивка

Ако искате да почистите мивката от натрупаната мръсотия, запушете сифона и напълнете мивката с гореща вода. Поставете една таблетка и я оставете да се разтвори за няколко минути. След това почистете с гъба, а за по-добър резултат, може да я полирате.

3. Почистване на загорели тенджери и тигани

Ако искате да почистите загоряла тенджера или тиган, отново може да използвате таблетка за съдомиялна. За целта напълнете тенджерата с гореща вода, поставете таблетката и я оставете няколко минути да се разтвори на пуснат котлон, докато водата заври. След това изплакнете хубаво и тенджерата ще бъде като нова.

4. Премахване на миризми

Напълнете тенджера с вода и поставете половин таблетка. Оставете на котлона водата да ври около 10 минути. Течността ще абсорбира неприятните миризми.

5. Почистване на пералнята

За да почистите хубаво барабана на вашата пералня, поставете една таблетка в него, без да слагате дрехи и стартирайте програма с температура не по-ниска от 60 градуса. Таблетката ще неутрализира миризмите и ще почисти хубаво барабана.

6. Почистване на фурна

Ако искате фурната ви отново да свети и да отстраните натрупаната мръсотия по стените ѝ, разтворете една таблетка за съдомиялна в гореща вода и нанесете с гъба от сместа върху замърсените участъци. Оставете да подейства 15 минути и след това почистете с влажна кърпа.

7. Почистване на баня 

Ако искате батериите на мивките ви да станат като нови, сложете една таблетка за съдомиялна в гореща вода в бутилка с накрайник спрей. Разклатете хубаво да се разтвори и напръскайте хубаво мивките и душа. След това полирайте с парцал.

8. Почистване на тоалетна

За да почистите хубаво тоалетната чиния, изсипете гореща вода в нея и добавете две таблетки за съдомиялна. Оставете да подействат около 2 часа и след това почистете с четка за тоалетна.

9. Почистване на кошчето за боклук

Колко често почиствате кошчето за боклук? Неприятната миризма от хранителни отпадъци често остава и след като изхвърлите торбата с боклука, а чистенето на кошчето не е особено приятна задача. За да си спестите срещата с неприятната миризма „отблизо“, напълнете кошчето с гореща вода и поставете таблетка за съдомиялна вътре. Оставете да подейства около 30 минути, след което изплакнете и минете с гъба, ако е необходимо.

10. Избелване на бели дрехи и пердета

Белите дрехи бързо губят цвета си, а понякога дори стават неизползваеми, след като се появят петна. Таблетките за миялна машина отново могат да решат този проблем. Разтворете една таблетка в малко топла вода и изсипете в отделението на пералнята за прах за пране. Изберете програма за деликатни тъкани, но в никакъв случай не правете това с цветни дрехи.

  • Занехте ли тези приложения на таблетките за съдомиялна машина?

    Dishwashing tablets on whole background, close up
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

5 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Снимки: faberge_museum/instagram

Карл Фаберже – бижутерът, който влезе в историята със скъпоценни яйца

Снимки: Facebook

Среща с писатели от три поколения