in

ЕхаЕха

10 интересни неща за Дуейн Джонсън, които не знаете

Малко са хората, които имат толкова успешна кариера в различни сфери. Дуейн Джонсън-Скалата имаше много успешна кариера като кечист, а в света на киното е един от най-успешните актьори днес.

През 2000 година неговата автобиография „The Rock Says…“ беше номер 1 в списъка с бестселъри на New York Times, а по-късно маратонките Project Rock на Under Armour бяха разпродадени за 24 часа.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by therock (@therock)

Дуейн Джонсън оглавява класацията на Forbes за най-високоплатените актьори две поредни години, с нетно богатство от 87,5 милиона долара през 2020 година.

Безспорно животът на Скалата е динамичен и интересен. Вижте 10 любопитни факта за Дуейн Джонсън, които вероятно не знаете:

Прякорът му като дете бил „Дюи“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by therock (@therock)

Преди да получи името „Скалата“, което кореспондира много добре с външния му вид на голям и силен мъж, Джонсън имал много различен прякор, който получил, когато бил само на 6 месеца. Като дете, близките му го наричали „Дюи“, а историята зад този прякор е много интересна.

Малкият Дуейн бил при кръстниците си, когато майка му попитала дали памперсът му е мокър. Кръстницата на Джонсън отвърнала, че е само леко влажен (на английски „dewy“). Оттогава всички започнали да го наричат „Дюи“.

Искал да стане агент на ЦРУ

 

View this post on Instagram

 

A post shared by therock (@therock)

Джонсън искал да се бори с престъпленията в реалния живот и мечтаел да стане агент на ЦРУ. Той разбрал, че за да започне работа там, е добре да има диплома по право, но осъзнавал, че няма да го приемат с ниските оценки, които има. Дуейн се отказва от тази идея, но все пак завършва бакалавърска степен по криминология.

Бил е на път да стане професионален футболист

 

View this post on Instagram

 

A post shared by therock (@therock)

Учител в гимназията, в която учи, го насърчил да опита да играе футбол. Дуейн бързо разбрал, че има талант и се отличавал сред останалите футболисти. Спечелил пълна стипедия за най-добрия футболен колеж, а треньорът му казал, че има шанс да стигне до НФЛ. За съжаление получава контузия и кариерата му бързо приключва. Това е много тежък момент за Дуейн и той изпада в сериозна депресия.

В най-трудния момент в живота си, имал само 7 долара в портфейла  

 

View this post on Instagram

 

A post shared by therock (@therock)

След като бил отстранен от футболния отбор през 1995 г., той пристига в Маями, а баща му го взима от летището. Дуейн се замислил колко пари има, извадил портфейла си и осъзнал, че има общо 7 долара. Впоследствие, Джонсън кръщава продуцентската си компания Seven Bucks Production, именно заради тези 7 долара, които имал в джоба си в най-трудния момент от живота си.

И баща му, и дядо му били борци

 

View this post on Instagram

 

A post shared by therock (@therock)

Историята на семейството му в WWE започва много преди появата на Джонсън. Дядо му Питър Майвия бил много успешен кечист през 60-те години на миналия век. Баща му Роки Джонсън се учи от дядо му, а по-късно Роки тренира и сина си Дуейн, който прави своя дебют през 1996 година, а баща му е плътно до него на ринга.

Успехът му в света на киното е резултат от 10-годишен план 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by therock (@therock)

Въпреки че изглежда така, сякаш Скалата стана супер известен кечист за нула време, а по-късно един от най-успешните актьори почти веднага след първата му роля, това съвсем не е така. Истината е, че Джонсън имал план относно актьорската си кариера.

Той започва леко да се оттегля от професионалната борба, когато е на 29 години. Започва да се бори на ринга с идеята да забавлява хората, а не да печели. Също така започва да посещава актьорски курсове и има план след 10 години да бъде успешен актьор.

Скалата осъзнавал факта, че успешната му кариера на кечист не означава абсолютно нищо в света на киното, но взима решението да прекрати кариерата си и да се впусне в несигурния свят на киното. Оказва се, че планът му е много успешен и той се превръща в един от най-високоплатените актьори.

Създаването на татуировката му, която е на гърба, гърдите и лявата ръка, отнело 60 часа

 

View this post on Instagram

 

A post shared by therock (@therock)

През 2003 година, Дуейн отива до Хавай, за да напише историята на семейството си върху тялото си при хавайския татуист Po’oini Yrondi. Преди да започнат, двамата разговаряли в продължение на часове и дори казали молитва.

Самата татуировка отнела 60 часа, разделена на три сесии по 20 часа. Сложният дизайн представлява „всички неща, които са важни за мен и които обичам“.

Татуировката има много компоненти, сред които кокосови листа, изобразяващи самоански воин, слънцето за късмет, две очи на предците, които гледат над него, черупка на костенурка, за да отблъсква злите духове. Част от дизайна е и символ, изобразяващ трима души в едно, който символизира връзката между него, тогавашната му съпруга и дъщеря му.

Той държеше световния рекорд на Гинес за правене на селфита

 

View this post on Instagram

 

A post shared by therock (@therock)

През 2015 година Дуейн Джонсън поставя рекорд на Гинес на премиерата на Сан Андреас за най-много направени селфита за 3 минути. Скалата успява да се снима със 105 фена. На всички снимки се виждат лицата на хората и са фокусирани. Това било проверено преди рекордът да бъде записан.

Тим Бъртън обмислял да покани Дуейн Джонсън за ролята на Уили Уонка

 

View this post on Instagram

 

A post shared by therock (@therock)

Преди Джони Деп да сложи емблематичната шапка, за да изиграе Уили Уонка в римейка на „Чарли и шоколадовата фабрика“ от 2005 г., режисьорът Тим Бъртън обмислял да наеме Джонсън за тази роля. Джони Деп е най-голямата звезда по това време и Дуейн не получава ролята, но все пак е поласкан от това, че режисьорът е обмислил дали да не избере него.

Обмисля да се кандидатира за президент

 

View this post on Instagram

 

A post shared by therock (@therock)

След като създаде успешна кариера в толкова много области, Дуейн Джонсън обмисля да влезе и в политиката. Той споделя, че обмисля президентска кандидатура, ако хората наистина искат това. Тази идея му се струва примамлива, тъй като ще има възможността да окаже въздействие върху живота на хората.

  • Интересни ли ви бяха фактите за Дуейн Джонсън- Скалата?

    Снимка: Instagram/therock
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

3 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

10 любопитни факта за кралското семейство

Макарони със сирене- американска класика