in

ЕхаЕха

10 необичайни професии в Белия дом

Белия дом

Когато чуем, че някой работи в Белия дом, обикновено си представяме кабинета на президента и сграда, пълна с хора, работещи по законодателството, външните и вътрешните работи и политиката като цяло. Но не всеки, който работи в тази емблематична сграда е политик. Има някои доста интересни професии, които вероятно не сте знаели, че съществуват:

1. Главен калиграф

Калиграф

Не само има поне двама калиграфи в персонала на Белия дом (единият изкарва около 84 400 долара годишно, а другият има заплата от 102 000 долара на година), но те имат шеф – главният калиграф, който получава около $109 200 годишно. Главният калиграф е отговорен за дизайна и изпълнението на всички официални документи на Белия дом.

2. Директор на президентската служба за подаръци

Подаръци

Директорът на президентската служба за подаръци изкарва около $58 000 и следи предметите, дадени на президента по време на неговото управление. Тези подаръци всъщност не принадлежат на президента, освен ако той не ги купи на пазарна цена след като изтече мандата му. В противен случай те се поставят в Националния архив.

3. Стенографи

Пишеща машина

За нас, обикновените хора, записването на съобщения става чрез клик на един бутон на смартфона. Когато става въпрос за президента обаче, има нужда от стенографи, които да го следват, за да отбелязват всяка негова дума. Белият дом има екип от стенографи, чиито заплати варират от $58 200 до $98 900 за директора на отдела.

4. Директор на младежката кореспонденция

Писма

Почти всяко дете в САЩ в даден момент е имало за задача да напише писмо на президента. Поради тази причина Белият дом непрекъснато е затрупан с писма и е необходимо да има човек, който да разпределя и изпраща. Този човек печели около 50 000 долара на година.

5. Пчелар

Пчелар

Когато бившият президент Барак Обама встъпи в длъжност, първата дама Мишел Обама поискала кошери, които да помогнат за опрашването на любимата ѝ градина. Според National Geographic медът, събиран от кошерите, се раздава и също така се използва в кулинарните творения, сервирани в Белия дом. По време на администрацията на Обама, Чарлз Брандс беше пчеларят на Белия дом. Днес главният сладкар Сузи Морисън поддържа кошерите.

6. Главен сладкар

Сладкар

Като говорим за главния сладкар на Белия дом, това само по себе си е необичайна работа. Морисън отговаря за всяко сладко изкушение, сервирано в резиденцията за държавни вечери и частни събития. Заплатата на Морисън не е посочена на официалния уебсайт на Белия дом, но според Министерството на труда на Съединените щати един готвач изкарва средно около 52 160 долара на година, което означава, че главният сладкар на Белия дом със сигурност изкарва доста повече.

7. Директор на линията за коментари

Телефон

Този човек също служи като директор на доброволците и отговаря за президентската кореспонденция. Заплатата му е около $71 900 на година. Това е невероятно важна позиция, тъй като гласовете на избирателите трябва да бъдат чути.

8. Създател на съдържание

Контент

Този човек е отговорен за предаването на посланията на президента през дигиталните платформи, предаването на подходяща информация през всички официални канали на Белия дом. Това е професия, която съществува отскоро, но е доста важна.

9. Директор видео продукция

Видео продукции

Тъй като се случват много неща в Белия дом, президентът и неговият персонал непрекъснато биват снимани и записвани на видео. Резиденцията разполага със собствен персонал за видео продукция, включително ръководител на отдела и няколко видеооператори.

10. Мениджъри пътуване

Пътуване

В Белия дом има „вътрешна туристическа агенция“. Всички пътувания и посещения трябва да се организират от някого… Мениджърът пътувания получава над 100 000 долара годишно, а в този „отдел“ има и други служители.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Оптимист

8 начина да бъдете по-оптимистично настроени

География

10 любопитни географски факта