in

10 интелигентни начина да накарате шефа да ви се довери

шеф

Доверието на шефа е важна стъпка към развитието ви в дадена компания. Когато говорите с работодателя си, винаги трябва да поддържате ниво на професионализъм. Казването на грешно нещо наистина може да навреди на кариерата ви. Вижте 10 полезни съвета, които ще ви помогнат да спечелите доверието на вашия шеф:

Поставете си конктретни цели

Обсъждайте с шефа си цели, които са ориентирани към действие, а не към резултат, за да можете да докажете, че правите измерими стъпки, за да помогнете на компанията. Например да кажете на шефа си, че ще увеличите продажбите не е добър вариант. По-верният подход е да обясните, че бихте увеличили например обажданията към клиенти, за да направите повече продажби на седмична база. Така показвате, че ще предприемете действие, което ще ви помогне да постигнете поставената цел.

Признавайте грешките си

Понякога трябва да устоите на желанието да прикриете недостатъците си и да признаете, че сте допуснали грешка, без да измисляте оправдания или да прехвърляте вината на някой друг колега. Обвинението на други хора от екипа разрушава доверието и не е полезно за вас самите. Човешко е да се греши, така че няма да стане нищо фатално, ако признаете своя грешка, но гледайте да не се случва често.

Не повтаряйте грешките си

Да повтаряте едни и същи грешки е признак на разсеяност и безотговорност от ваша страна. Непременно ще грешите от време на време, но шефът ви няма да го приеме добре ако бъде за едно и също нещо. Взимайте си бележка след всяка своя грешка и се постарайте да не се случва отново.

Проучете решенията, преди да поискате помощ

Няма нищо лошо в това да помолите за помощ – добрият шеф ще бъде повече от щастлив да помогне, за да успеете вие ​​и компанията. Но вместо просто да кажете „Объркан съм“ и да очаквате шефът ви да излезе с отговор, обмислете някои възможности и изберете решението, към което клоните, преди да говорите с него. Така той/тя ще види, че наистина сте разгледали алтернативите.

Вземете задачи, с които сте се проваляли преди

Дори ако сте допуснали грешки в подобен проект в миналото, продължете да поемате трудни задачи. Учете се от неуспеха си и не се притеснявайте да опитате отново. Вече знаете какво не трябва да правите и как да подходите по-правилно към казуса.

Научете се да говорите на езика на вашия шеф

Дори да има разминаване в мисленето между вас и вашия ръководител, опитайте да „влезете“ в неговите обувки. Обърнете внимание на това, което е важно за него и винаги го изслушвайте внимателно. Осъществяването на зрителен контакт показва, че слушате какво казва събеседникът ви. Постарайте се да не се разсейвате.

Привлечете останалата част от екипа на ваша страна

Получаването на подкрепа от вашите колеги, преди да предложите нещо на шефа си, ще ви помогне да сте сигурни, че вашият мениджър слуша. Шефът ви ще знае, че не сте единственият човек, който смята, че дадена идея ще успее, и можете да получите помощ за справяне с потенциални проблеми, преди да я отнесете до своя ръководител.

Мислете с крачка напред

Когато предстои важен проект и обсъждате стъпките, които ще предприемете, опитайте да начертаете най-лошия сценарий пред шефа си, за да разберете какви ще бъдат решенията на бъдещите проблеми, още преди да възникнат. Всеки добър шеф ще оцени това.

Предупредете шефа си за препятствията, които предстоят

Когато усетите, че изоставате от графика или превишавате бюджета си, уведомете шефа си за това. Споделете притесненията си и заедно вземете решение как да върнете нещата в правилния път.

Подкрепяйте идеите му

Въпреки че шефът ви вероятно ще оцени обратната връзка, ако видите проблеми със стратегията на компанията, приемете посоката, в която той или тя избере да тръгне, дори и да не сте съгласни с нея. Вместо да казвате „Казах ви“, продължете да работите усилено, за да направите тази стратегия работеща.

Прочетете още:

8 признака, че трябва да смените работата си

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

„Кралски кореспондент“ – бляскавият свят на Сидни и Лондон от 60-те

Жаклин Вагенщайн: Човек пътува във времето по различен начин