Пастата с чери домати и скариди носи усещане за лято. Пресните чери домати, чесънът, зехтинът, многото пресен босилек и скаридите правят тази паста сравнително лека и много освежаваща.
Сладкият и леко тръпчив вкус на чери доматите прави соса вкусен сам по себе си, дори без да се добавя сирене или нещо друго.
Най-хубавото на тази рецепта е, че се използват предимно сезонни продукти и подправки, а и се приготвя изключително лесно. Нито самата паста, нито скаридите се нуждаят от дълга термична обработка, така че се приготвя буквално за минути.
Ето как да приготвите фетучини със скариди и чери домати:
Необходими продукти:
- 300 грама скариди
- 250 грама фетучини
- 400 грама чери домати
- 3 с.л. зехтин
- 2-3 скилидки чесън
- ½ ч.л. лют червен пипер
- 1 ч.л. риган
- ¼ ч. пресен босилек
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете пастата в подсолена вода, според инструкциите на опаковката.
Изцедете пастата от водата, в която се е варила, като запазите една чаша за евентуално разреждане на соса.
Загрейте 1 с.л. зехтин в голям тиган и добавете почистените скариди.
Овкусете със сол и черен пипер и гответе 3-4 минути.
Извадете скаридите и добавете останалия зехтин.
Добавете чери доматите. Когато са наполовина сготвени, леко ги натрошете с шпатула.
Добавете чесъна, ригана и червения пипер. Оставете за около минута на котлона, докато съставките си пуснат ароматите.
Добавете малко от запазената вода, ако е необходимо.
Прибавете сварената паста, както и сготвените скариди. Добавете също пресния босилек, нарязан на ситно.
Разбъркайте и оставете на котлона за още 1-2 минути.
-
Обичате ли паста със скариди?
-
Да
-
Не
-