in

Тайландска супа с къри, скариди и кокосово мляко

тайландска супа

Едно от най-известните ястия на тайландската кухня всъщност е доста лесно да се направи в домашни условия. Това е традиционната тайландска супа с къри, скариди и кокосово мляко. Тя е без глутен и е подходяща и за вегани.

Необходими продукти:

  • 600 гр. кралски скариди
  • 100 гр. спанак
  • 2 червени чушки
  • 4 с.л. зелена къри паста
  • 2 листа от лайм
  • 400 гр. кокосово мляко
  • 1 връзка магданоз
  • 1 връзка зелен лук
  • 250 гр. грах
  • 450 гр. картофи
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 с.л. рибен сос
  • 300 мл. пилешки бульон

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтин в голям тиган и сложете зелената къри паста. Прибавете кокосовото мляко и разбъркайте хубаво до получаване на хомогенна смес. Сложете листата от лайм, чушките и картофите и оставете да къкри, докато омекнат.

След това добавете и останалите съставки и оставете още около 4 минути, докато скаридите станат готови.

Сервирайте супата с резенче лимон.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

ницше

Ницше – живот на ръба на оцеляването

Седемнайсет

„Седемнайсет“ – пристрастяващ, напрегнат и безмилостен