Тортилите са много свежа и лесна вечеря. Нужни са ви тортили или лаваш, пилешко месо и зеленчуци по избор. Можете да променяте рецептата, като премахвате или добавяте някои продукти.
Хубавото на тортилите с пилешко е, че не са твърде тестени и че се приготвят за няколко минути.
Необходими продукти:
- 500 грама пилешки гърди
- 4 тортили
- 1 глава лук
- 2 домата
- 1 краставица
- 1 авокадо
- ½ марула
- 4-5 с. л. майонеза
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно и го запържете заедно с пилешкото месо. Овкусете със сол и черен пипер.
Месото се готви до пълна готовност на тигана.
В друг тиган затопляйте тортилите една по една за няколко секунди.
След това ги намажете с майонеза.
Добавете почистените и нарязани зеленчуци, месото и завийте тортилите на руло.
За по-лесна консумация, можете да разрежете всяка тортила наполовина.
-
Пилешки или свински тортили предпочитате?
-
Пилешки
-
Свински
-