in

Терин с пуешко и гъби

Терин е традиционно ястие от френската кухня, което наподобява хляб от месо. Може да се сравни и с руло Стефани, но като текстура наподобява повече пастет.

Теринът обикновено се сервира студен или на стайна температура. Може да се приготвя от различни меса- свинско, пилешко, пуешко и други.

Рецептата, която ви предлагаме, е с пуешко месо и гъби. Теринът е чудесно ястие за бърза вечеря, когато се чудите какво да сготвите. Може да се сервира със салата, картофи или други гарнитури.

Необходими продукти:

  • 500 грама пуешка кайма
  • 500 грама пуешки гърди
  • 1 глава лук
  • 1/2 ч. шамфъстък
  • 2 скилидки чесън
  • 1/3 ч. бяло вино
  • 1 яйце
  • 100 грама галета
  • мащерка
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз

Начин на приготвяне: 

Запържете лука, чесъна и гъбите в малко зехтин. Добавете бялото вино, сол и черен пипер и гответе, докато виното се изпари.

В голяма купа сложете нарязаното на ситно месо и каймата, добавете яйцето, галетата, натрошените на ситно шамфъстъци, мащерката, магданоза, сол и черен пипер и размесете с ръце.

Изсипете половината от сместа във форма за хляб и я натиснете хубаво с ръка. Отгоре сложете гъбите и накрая останалата смес с месо.

Сложете фолио и печете 30 минути на 180 градуса. След това махнете фолиото и печете още 30 минути.

Loading

  • Опитвали ли сте терин?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

5 филма с Шарлиз Терон, които трябва да гледате

Какво прави щастливи хората по света?