in

Телешко Бургиньон

Телешко Бургиньон е ястие, което произлиза от френския регион Бургундия, който се намира на 100 км южно от Париж. Рецептата е създадена от Огюст Ескофие в началото на XX век, през 1903 г., а по-късно е популяризирана от Джулия Чайлд.

Телешкото Бургиньон е ястие, което се приготвя от парчета говеждо месо, сготвено във вино. Към месото се добавят лук, картофи, чесън, моркови, зелен фасул и други.

Има много варианти на рецептата и можете да променяте зеленчуците според вашите предпочитания.

Ето как да приготвите телешко Бургиньон. Рецептата е за 6 порции:

Необходими продукти: 

  • 1,5 кг телешко месо
  • 3 дафинови листа
  • мащерка
  • 1 бутилка червено вино
  • 3-4 моркова
  • 2 глави лук
  • 2 с. л. доматено пюре
  • малко зехтин
  • 3 с. л. брашно
  • 400 грама гъби
  • 300 грама бекон
  • нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Измийте месото и го нарежете на едри парчета.

Сложете го в голяма тенджера, добавете дафиновите листа, малко мащерка и залейте с червеното вино. Оставете в хладилника за няколко часа.

Запържете нарязаните моркови и лук в малко зехтин. Добавете брашното и доматената паста.

В друг съд запържете местото, като го изцедите от маринатата.

След това прехвърлете месото, запържените зеленчуци, виното и всички подправки в голям съд. Печете около 2 часа на 180 градуса.

Малко преди да е готово, добавете гъбите и бекона, като предварително ги запържете леко.

Поръсете с пресен магданоз.

Loading

  • Харесвате ли френската кухня?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

HBO Max ще излъчи „Завръщането в Хогуортс“ на 1 януари

„Всичко, което съм“ – Деми Мур признава за тежко детство, аборт и изнасилване