in

Тако салата в купичка от тортила

Тако салата

Тако салатата е ястие, което включва някои от съставките на такосите, но вместо в „черупки“ за тако, продуктите са нарязани и поднесени в кошничка, направена от тортила.

Тако салата може да се направи с пилешко, телешко или говеждо. Добавят се зеленчуци по избор, обикновено айсберг, домат, краставица, царевица и други. Настърганото сирене Чедър е задължително за тако салатата.

Купичката от тортила е много интересен метод за сервиране. Естествено можете да сервирате тази салата и в чиния, но тази купичка е чудесно допълнение към салатата, тъй като също се яде.

Необходими продукти:

  • 500 грама говеждо месо
  • 2 с.л. подправка за тако
  • 1 глава айсберг или 1 маруля
  • 1 чаша царевица
  • ½ ч. вода
  • 6 тортили (можете да използвате и лаваш)
  • 2 ч. чери домати или 2 големи домата
  • 1 ч. моцарела
  • 1 глава лук
  • ½ ч. маслини без костилка
  • заквасена сметана
  • салца, по избор

Начин на приготвяне:

Запържете нарязаното на ситно или смялно говеждо месо в малко мазнина.

Оставете на котлона, докато месото се сготви почти напълно. Премахнете излишната мазнина, добавете подравката за тако и водата и оставете да се готви още 5-6 минути.

Когато водата се изпари, добавете царевицата и свалете тигана от котлона.

Подгответе 6 еднакви купички и ги наредете в тава, обърнати надолу.

Намажете тортилите и от двете страни с малко олио.

Сложете тортилите върху купичките и ги наместете така, че да приемат желаната от вас форма.

Сложете алуминиево фолио отгоре и заедно с него притиснете тортилите към купичките.

Печете около 5 минути на 180 градуса. След това махнете купичките и оставете тортилите, които вече трябва да са заели формата им.

Върнете ги във фурната и печете още 5-6 минути.

Добре е да направите 1-2 допълнителни кошнички, в случай, че някоя се счупи.

Оставете кошничките да се охладят добре. През това време измийте и нарежете зеленчуците.

Във всяка кошничка сложете малко нарязана маруля или айсберг на дъното, след това сложете домати, маслини и лук.

Сложете малко салца, ако сте решили да използвате,както и малко заквасена сметана.

Добавете 1-2 лъжици от сготвеното месо и поръсете с настъргана моцарела.

Loading

  • Харесвате ли по-интересните варианти за сервиране на храната?

    Купичка от хляб
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Готвене

12 трика за по-вкусни ястия

Котката на Мала

„Котката на Мала“ – мемоар за силата на човешкия дух