Солените мъфини се приготвят лесно, вкусни са и могат да се приготвят с най-различни продукти.
Солените мъфини са много подходящи за вкусна и здравословна закуска или обяд.
Тези мъфини съдържат спанак, сладък картоф и сирене фета. Благодарение на здравословните съставки, дават на организма важни витамини и минерали на организма.
Ето как да ги приготвите:
Необходими продукти:
- 150 грама бяло брашно
- 150 грама пълнозърнесто брашно
- 1 ч.л. сода за хляб
- 40 грама бейби спанак
- 2 стръка зелен лук
- 100 грама сирене фета
- 2 яйца
- 200 грама йогурт или високомаслено кисело мляко
- 125 грама сладка царевица от консерва
- 1 чаша пюре от сладки картофи
- 50 грама масло
- 50 грама пармезан
Начин на приготвяне:
За приготвянето на мъфини ще имате нужда от форма за мъфини и спрей за готвене. Ако нямате спрей, намажете формата за мъфини с олио или масло.
Включете фурната на 200 градуса, за да загрява.
Пресейте двата вида брашно и го комбинирайте със содата в голяма купа.
Спанакът трябва да се бланшира. Измийте листата и ги пуснете във вряща вода за няколко минути. След това го прехвърлете в ледена вода, за да спрете процеса на готвене.
Изцедете го добре и го сложете в купа.
Добавете нарязания на ситно зелен лук и половината от сиренето фета.
Разбийте яйцата и добавете и тях към сместа.
Добавете всички останали съставки- царевицата, йогурта, пюрето от сладък картоф и разтопеното масло.
Към готовата смес постепенно добавете брашното и разбъркайте добре.
Сложете хартиени формички за мъфини във формата и ги напълнете до половината със сместа.
Поръсете отгоре с останалото сирене фета и с настъргания пармезан.
Печете около 25-30 минути, до златисто.
Проверете с клечка за зъби дали мъфините са изпечени.
-
Обичате ли солени мъфини?
-
Да
-
Не
-