След дългите празници и хапването предимно на месо и сладкиши, първите дни на януари е добре да хапваме по-леки неща и по възможност с по-малко месо.
Киселото зеле е продукт, който присъства в почти всяко българско домакинство, затова ще ви предложим рецепта за традиционна руска супа, чиято основна съставка е киселото зеле.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 2 моркова
- 1 стрък целина
- 3 големи картофа
- 2-3 чаши кисело зеле
- 1/4 ч. киноа
- 8 ч. зеленчуков бульон
- 2 ч. вода
- 1 консерва бял боб
- 1 дафинов лист
- сол
- черен пипер
- 2-3 с. л. олио
Начин на приготвяне:
Запържете нарязаните на ситно лук и целина в малко мазнина.
Добавете нарязаните на кръгчета моркови, картофите, нарязани на кубчета, киноата, бульона и водата.
Оставете да ври около 15 минути.
Добавете киселото зеле и боба. Пуснете дафиновия лист в супата и варете, докато картофите и морковите се сварят напълно.
Накрая подправете със сол и черен пипер.
-
Ядете ли кисело зеле?
-
Да
-
Не
-