Тази паста с патладжан и домати е много вкусна, приготвя се лесно и наподобява сицилианската рецепта за паста ала Норма.
Когато приготвяте ястие с патладжан, важно е да не забравяте, че е добре да го посолите и оставите да се изцеди за известно време, за да се махне горчивината. Ако изберете много пресен патладжан може и да не е необходимо, но го направете за всеки случай.
В това ястие основният герой е патладжана, но няма да бъде завършено без голямо количество моцарела!
Необходими продукти:
- 1 патладжан
- зехтин
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 400 грама консервирани домати
- 1 с. л. балсамов оцет
- сол
- черен пипер
- 2 малки люти чушки
- пресен босилек
- 4 с. л. сметана за готвене
- 400 грама ригатони
- 200 грама моцарела
- 100 грама пармезан
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжана на филийки, посолете и оставете за няколко часа.
Загрейте малко зехтин и запържете патладжана за 7-8 минути.
Добавете лука и чесъна, нарязани на ситно. След като леко се запържат, добавете доматите и оцета и подправете със сол и черен пипер.
Добавете лютите чушки, нарязани на много ситно, босилека и оставете соса да се готви около 15 минути.
Накрая добавете и сметаната.
Сварете ригатоните в подсолена вода, след това изцедете и добавете към готовия сос.
Добавете настърганата моцарела и пармезана.
-
Обичате ли патладжан?
-
Да
-
Не
-