in

Ригатони с патладжан и домати

Тази паста с патладжан и домати е много вкусна, приготвя се лесно и наподобява сицилианската рецепта за паста ала Норма.

Когато приготвяте ястие с патладжан, важно е да не забравяте, че е добре да го посолите и оставите да се изцеди за известно време, за да се махне горчивината. Ако изберете много пресен патладжан може и да не е необходимо, но го направете за всеки случай.

В това ястие основният герой е патладжана, но няма да бъде завършено без голямо количество моцарела!

Необходими продукти: 

  • 1 патладжан
  • зехтин
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 400 грама консервирани домати
  • 1 с. л. балсамов оцет
  • сол
  • черен пипер
  • 2 малки люти чушки
  • пресен босилек
  • 4 с. л. сметана за готвене
  • 400 грама ригатони
  • 200 грама моцарела
  • 100 грама пармезан

Начин на приготвяне:

Нарежете патладжана на филийки, посолете и оставете за няколко часа.

Загрейте малко зехтин и запържете патладжана за 7-8 минути.

Добавете лука и чесъна, нарязани на ситно. След като леко се запържат, добавете доматите и оцета и подправете със сол и черен пипер.

Добавете лютите чушки, нарязани на много ситно, босилека и оставете соса да се готви около 15 минути.

Накрая добавете и сметаната.

Сварете ригатоните в подсолена вода, след това изцедете и добавете към готовия сос.

Добавете настърганата моцарела и пармезана.

Loading

  • Обичате ли патладжан?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

7 тенденции, наложени от кралските особи, които са актуални и днес

„Неудобството на вечерта“ – как едно семейство преживява загубата на дете