Боядисването на яйца е великденска традиция, която повечето православни християни спазват. В следващите дни във всеки дом ще има изобилие от варени яйца, които в даден момент започваме да се чудим какво да правим.
Има различни салати и разядки, които можете да направите с варени яйца. А ако искате да направите нещо интересно за днешната празнична трапеза, можете да направите пълнени варени яйца. В тази рецепта има и пушена сьомга, което ги прави още по-вкусни.
Необходими продукти:
- 6 големи яйца
- 3 с.л. майонеза
- 1 с.л. зелен лук, нарязан на ситно
- 1 ч.л. дижонска горчица
- 1 ч.л. лимонов сок
- 1 ч.л. копър
- 100 грама пушена сьомга
- 1 с.л. каперси
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте яйцата и ги сложете в тенджера с вода. Сложете на котлона и когато водата заври, засечете 8-9 минути. Ако искате да бъдат по-твърдо сварени, варете ги 10 минути.
След това махнете тенджерата от котлона и сложете яйцата в леденостудена вода, за да се охладят.
Когато изстинат, обелете ги и ги разрежете по дължина.
Махнете жълтъците с помощта на лъжичка и ги сложете в купа.
Добавете майонезата, горчицата, лимоновия сок, лука, копъра и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте сместа добре.
Сложете по една лъжица от плънката във всеки белтък.
Отгоре сложете парченце пушена сьомга и поръсете с каперси. Накрая можете да завършите с още малко нарязан копър.
-
Обичате ли да хапвате варени яйца?
-
Да
-
Не
-