Пилешки рула със смокини е елегантна рецепта, която се приготвя бързо и лесно, но с нея може да впечатлите и най-претенциозните си гости. Тя може да се поднесе с различна гарнитура – картофи соте или прясно сварен зелен фасул, подправен със зехтин, пресен джоджен и сол.
Необходими продукти:
- 4 големи половинки пилешки гърди без кост и кожа
- 1 с.л. листа от мащерка
- прясно смлян черен пипер
- 6 смокини
- 2 с.л. зехтин
- 1/2 чаена лъжица смлян чесън
- четири резена панчета или бекон
- 1/2 чаша сухо бяло вино
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Вземете пилешките гърди и ги сложете на дъска, разгърнати като пеперуда. Подправете ги отвътре с мащерка, щипка сол и смлян черен пипер.
В малка купа смесете мащерката, смокините, зехтина, чесъна, сол и черен пипер. Разделете сместа равномерно върху гърдите и навийте пилешкото месо на руло.
Увийте резен панчета около всяко руло и сложете клечки за зъби, за да останат гърдите затворени.
Намаслете плитка тава за печене със зехтин и поставете пилешките рула в нея.
Запечете ги в загрятата фурна за 10 минути, а след това ги обърнете от другата страна и печете още толкова.
Извадете тавата, прехвърлете рулата в чиния за сервиране и я покрийте с фолио.
Добавете виното в тиган и го загрейте до кипене на силен огън. След това залейте с него рулата и сервирайте с избрана от вас гарнитура.
-
Харесвате ли комбинацията от месо със смокини?
-
Да
-
Не
-