in

Пилешки рула със смокини

Пилешки рула със смокини е елегантна рецепта, която се приготвя бързо и лесно, но с нея може да впечатлите и най-претенциозните си гости. Тя може да се поднесе с различна гарнитура – картофи соте или прясно сварен зелен фасул, подправен със зехтин, пресен джоджен и сол.

Необходими продукти:

  • 4 големи половинки пилешки гърди без кост и кожа
  • 1 с.л. листа от мащерка
  • прясно смлян черен пипер
  • 6 смокини
  • 2 с.л. зехтин
  • 1/2 чаена лъжица смлян чесън
  • четири резена панчета или бекон
  • 1/2 чаша сухо бяло вино

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

Вземете пилешките гърди и ги сложете на дъска, разгърнати като пеперуда. Подправете ги отвътре с мащерка, щипка сол и смлян черен пипер.

В малка купа смесете мащерката, смокините, зехтина, чесъна, сол и черен пипер. Разделете сместа равномерно върху гърдите и навийте пилешкото месо на руло.

Увийте резен панчета около всяко руло и сложете клечки за зъби, за да останат гърдите затворени.

Намаслете плитка тава за печене със зехтин и поставете пилешките рула в нея.

Запечете ги в загрятата фурна за 10 минути, а след това ги обърнете от другата страна и печете още толкова.

Извадете тавата, прехвърлете рулата в чиния за сервиране и я покрийте с фолио.

Добавете виното в тиган и го загрейте до кипене на силен огън. След това залейте с него рулата и сервирайте с избрана от вас гарнитура.

Loading

  • Харесвате ли комбинацията от месо със смокини?

    Duck breast with baked figs and chocolate sauce. French gourmet cuisine
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

летище

7 неща, които никога не трябва да правите на летището

Последното парти

„Последното парти“ – заплетен и изкусителен литературен лабиринт