Сечуанските нудли са едно от най-популярните ястия в китайската кухня. Сосът за тези нудли включва смесица от пикантни и сладки вкусове, както и различни зеленчуци. Това е основната рецепта, а след това можете да я допълните според предпочитанията си с пилешко, свинско или телешко месо. Другият вариант е да добавите скариди или други морски дарове.
Ето как да приготвите вкусни сечуански нудли:
Необходими продукти:
- 200 грама нудли
- 4-5 с.л. олио
- 4 ч. вода
- 1 стрък зелен лук
- 2-3 скилидки чесън
- ¼ ч. зелен боб
- ¼ ч. червена чушка
- ¼ ч. моркови
- ¼ ч. зеле
- 1 ч. гъби
- сол и черен пипер
- 1 ч.л. оризов оцет
- 1 с.л. джинджифил
- 2-3 с.л. соев сос
- 2 ч.л. лют червен пипер
Начин на приготвяне:
Сложете водата, заедно с щипка сол и няколко капки олио, на котлона. Когато водата заври, сложете нудлите и ги сварете според инструкциите на опаковката.
След като се сварят, изплакнете ги със студена вода, изцедете добре и добавете 1-2 с.л. олио. Разбъркайте и оставете да изстинат.
Загрейте останалата мазнина и запържете чесъна за няколко минути.
След това добавете зеления лук, 2-3 минути по-късно и зеления боб.
След 4-5 минути добавете всички останали зеленчуци, които сте нарязали на ситно преди това.
Оставете тигана на котлона, докато зеленчуците омекнат и се запържат добре.
Добавете соевия сос, оризовия оцет и всички подправки.
Накрая добавете нудлите и разбъркайте.
Поръсете с малко пресен зелен лук и сервирайте. Тези нудли могат да се ядат както топли, така и студени.
-
Харесвате ли китайската кухня?
-
Да
-
Не
-