in

Печена паста с бекон, праз лук и сметана

Пастата е едно от най-бързо приготвящите се ястия, затова е много подходяща за вечеря след дългия работен ден. Има много различни видове паста, както и много рецепти, съдържащи различни продукти. Може да се направи с доматен сос или със сметана, може да бъде месна или вегетарианска, всичко зависи от вашите предпочитания. Освен това може да се приготви изцяло на котлон или да се свари и след това да се запече на фурна.

Ето как да приготвите вкусна печена паста с бекон, праз лук и сметана:

Необходими продукти: 

  • 400 грама паста по избор, пене или конкилиони (мидички)
  • 1 с. л. зехтин
  • 200 грама бекон
  • 300 праз лук
  • 100 грама пармезан
  • 250 мл сметана за готвене

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина и добавете измития и почистен праз лук, заедно с 2 с. л. вода. Оставете около 10 минути, докато омекне.

След това добавете бекона и оставете на котлона, докато се запържи.

Междувременно сварете пастата, според инструкциите на опаковката.

Прехвърлете сварената паста в тавичка или касерола. Добавете бекона и праза.

Добавете сметаната, разбъркайте и поръсете с настъргания пармезан.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, до златисто.

Loading

  • Месни или безмесни ястия предпочитате?

    • Месни
    • Безмесни

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Тест: Коя суперхрана е най-подходяща за вас?

7 от любимите книги на Илон Мъск