Пастата е едно от най-бързо приготвящите се ястия, затова е много подходяща за вечеря след дългия работен ден. Има много различни видове паста, както и много рецепти, съдържащи различни продукти. Може да се направи с доматен сос или със сметана, може да бъде месна или вегетарианска, всичко зависи от вашите предпочитания. Освен това може да се приготви изцяло на котлон или да се свари и след това да се запече на фурна.
Ето как да приготвите вкусна печена паста с бекон, праз лук и сметана:
Необходими продукти:
- 400 грама паста по избор, пене или конкилиони (мидички)
- 1 с. л. зехтин
- 200 грама бекон
- 300 праз лук
- 100 грама пармезан
- 250 мл сметана за готвене
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина и добавете измития и почистен праз лук, заедно с 2 с. л. вода. Оставете около 10 минути, докато омекне.
След това добавете бекона и оставете на котлона, докато се запържи.
Междувременно сварете пастата, според инструкциите на опаковката.
Прехвърлете сварената паста в тавичка или касерола. Добавете бекона и праза.
Добавете сметаната, разбъркайте и поръсете с настъргания пармезан.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, до златисто.
-
Месни или безмесни ястия предпочитате?
-
Месни
-
Безмесни
-