in

Паста с пилешко месо, царевица и сос Бешамел

Паста с царевица, пилешко месо и сос Бешамел

Тази рецепта е за вкусна и кремообразна паста с царевица, пилешко месо и сос Бешамел.

Когато става въпрос за италианска кухня, просто трябва да знаете как да направите перфектна паста. След като придобиете това умение, можете да приготвяте различни сосове, с които да комбинирате пастата. Песто, доматени сосове, сметанови сосове, дори сос Бешамел- възможностите са безкрайни.

Тази кремообразна паста с пилешко месо е много вкусна и се харесва на децата, за разлика от ястията с по-силни вкусове, като различните видове паста с песто.

Можете да използвате както пилешко филе, така и обезкостени пилешки бутчета. За тази рецепта е добре пастата да бъде добре сварена, а не „ал денте“. Все пак внимавайте да не стане на каша. Препоръчително е да варите пастата не повече от 10-11 минути.

Ето как да приготвите вкусна кремообразна паста със сладка царевица, пилешко месо и сос Бешамел:

Необходими продукти:

  • 200 грама паста
  • 300 грама пилешко месо
  • 150 грама сладка царевица от консерва
  • 3-4 скилидки чесън
  • 2 с.л. брашно
  • 2 ч. прясно мляко
  • 2 с.л. масло
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер
  • риган
  • ½ ч. чедър

Начин на приготвяне:

Измийте и почистете пилешкото месо. Нарежете го на парчета и овкусете със сол и черен пипер. Оставете го да се овкусява, докато приготвяте другите продукти.

Сварете пастата във вряща подсолена вода за около 10 минути. Изцедете я, изплакнете със студена вода и оставете настрана.

Междувременно разтопете маслото в голям тиган и добавете зехтина.

Когато мазнината се затопли, добавете нарязания на ситно чесън.

След 2-3 минути добавете и пилешкото месо. Запържете до златисто и от двете страни.

Добавете изцедената царевица.

След като и тя се запържи, добавете брашното в тигана. Оставете го за около минута, докато стане златисто.

Добавете студеното мляко към брашното и разбъркайте добре.

Оставете на котлона за около 5 минути, докато сосът се сгъсти.

Добавете всички подправки, както и сварената паста.

Разбъркайте добре, добавете настъргания чедър и поръсете с още малко риган преди да сервирате.

Loading

  • Каква паста предпочитате?

    • Паста с доматен сос
      С доматен сос
    • Паста бял сос
      С „бял“ сос

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Паник атака

Как да се справим с паник атаките

Путин

Как хората на Путин превзеха Запада