Тази рецепта е за вкусна и кремообразна паста с царевица, пилешко месо и сос Бешамел.
Когато става въпрос за италианска кухня, просто трябва да знаете как да направите перфектна паста. След като придобиете това умение, можете да приготвяте различни сосове, с които да комбинирате пастата. Песто, доматени сосове, сметанови сосове, дори сос Бешамел- възможностите са безкрайни.
Тази кремообразна паста с пилешко месо е много вкусна и се харесва на децата, за разлика от ястията с по-силни вкусове, като различните видове паста с песто.
Можете да използвате както пилешко филе, така и обезкостени пилешки бутчета. За тази рецепта е добре пастата да бъде добре сварена, а не „ал денте“. Все пак внимавайте да не стане на каша. Препоръчително е да варите пастата не повече от 10-11 минути.
Ето как да приготвите вкусна кремообразна паста със сладка царевица, пилешко месо и сос Бешамел:
Необходими продукти:
- 200 грама паста
- 300 грама пилешко месо
- 150 грама сладка царевица от консерва
- 3-4 скилидки чесън
- 2 с.л. брашно
- 2 ч. прясно мляко
- 2 с.л. масло
- 2 с.л. зехтин
- сол и черен пипер
- риган
- ½ ч. чедър
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете пилешкото месо. Нарежете го на парчета и овкусете със сол и черен пипер. Оставете го да се овкусява, докато приготвяте другите продукти.
Сварете пастата във вряща подсолена вода за около 10 минути. Изцедете я, изплакнете със студена вода и оставете настрана.
Междувременно разтопете маслото в голям тиган и добавете зехтина.
Когато мазнината се затопли, добавете нарязания на ситно чесън.
След 2-3 минути добавете и пилешкото месо. Запържете до златисто и от двете страни.
Добавете изцедената царевица.
След като и тя се запържи, добавете брашното в тигана. Оставете го за около минута, докато стане златисто.
Добавете студеното мляко към брашното и разбъркайте добре.
Оставете на котлона за около 5 минути, докато сосът се сгъсти.
Добавете всички подправки, както и сварената паста.
Разбъркайте добре, добавете настъргания чедър и поръсете с още малко риган преди да сервирате.
-
Каква паста предпочитате?
-
С доматен сос
-
С „бял“ сос
-