in

Паста с пеперони на фурна

Паста пеперони

Пеперони е пикантен салам, който се приготвя от сушено свинско и говеждо месо, подправено с червен пипер и лют червен пипер.

Преди готвене, саламът е мек и яркочервен, а когато се запече или запържи, става тъмен и хрупкав. Нарязаното на тънко пеперони е един от най-популярните топинги за пица.

Макар че сме свикнали да хапваме този пикантен колбас предимно върху вкусна пица, има и други ястия, в които се добавя и стават много вкусни.

Едно вкусно, бързо и много лесно ястие е пастата с пеперони. Обикновено се приготвя на фурна, а освен колбаса, се добавя сос Маринара, пресни подправки и моцарела. Можете да добавите също всякакви зеленчуци по избор, но е препоръчително да не пропускате лука и чесъна.

Ето как да приготвите това вкусно пикантно ястие:

Необходими продукти:

  • 500 грама паста по избор
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 1 ч.л. риган
  • 4 скилидки чесън
  • 2 ч.ч. сос Маринара
  • 400 грама домати от консерва
  • 2 ч.ч. моцарела
  • ½ ч.ч. пармезан
  • 250 грама пеперони
  • пресен босилек

Начин на приготвяне:

Сложете пастата да се вари във вряща подсолена вода.

Докато чакате да стане готова, загрейте зехтина в дълбок тиган.

Запържете нарязания на ситно лук за няколко минути, след което добавете и накълцания чесън. Когато омекнат, свалете тигана от котлона.

След като пастата се е сварила, изцедете я от водата и я върнете обратно в тенджерата. Добавете лука и чесъна, соса Маринара, доматите от консерва, половината настъргана моцарела, настъргания пармезан, нарязания на тънки кръгчета салам пеперони, ригана и малко пресен босилек.

Разбъркайте добре, след което прехвърлете сместа в намазнена тавичка. Поръсете с останалата моцарела и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20-25 минути.

Когато моцарелата хубаво се разтопи и стане златиста, извадете ястието от фурната.

Добре е да се сервира, докато е още топло.

Loading

  • Обичате ли пеперони?

    Пеперони
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

ремарк

Геният Ремарк – за писането, войната и любовта

златното момиче

„Златното момиче“ – неочакваните обрати на съдбата