Овесените бисквити са по-здравословният вариант на обикновените бисквити, които хората често хапват за десерт или закуска.
Бисквитите с овесени ядки са с високо съдържание на фибри, също така съдържат значително количество минерали като калций, желязо, магнезий и калий.
Към овесените бисквити се добвят различни продукти, които да придадат вкус на иначе леко безвкусния овес. Тези овесени бисквити с червени боровинки и тиквени семки са много вкусни и са още по-полезни, тъй като боровинките са богати на антиоксиданти.
Можете да приготвите по-голямо количество от тези бисквити и да ги хапвате и за закуска през седмицата.
Необходими продукти:
- 220 грама брашно
- 1 ч.л. сода за хляб
- 1 к.л. сол
- 1 ч.л. канела
- 220 грама масло
- 200 грама кафява захар
- 100 грама захар
- 2 яйца
- 2 ч.л. ванилия
- 180 грама сурови тиквени семки
- 180 грама овесени ядки
- 170 грама сушени червени боровинки
Начин на приготвяне:
Комбинирайте сухите съставки- брашното, содата, солта и канелата.
Натрошете тиквените семки на едри парченца, можете да използвате чопър, но внимавайте да не ги направите на каша.
Разбийте маслото с миксера. Добавете двата вида захар и ванилията и разбийте отново.
След това добавете яйцата едно по едно и продължавайте да бъркате с миксера.
Постепенно добавете сухите съставки.
Когато тестото е готово, добавете сушените боровинки, смлените тиквени семки и овесените ядки.
Разбъркайте добре тестото и го оставете в хладилника за около 30 минути.
Оформете бисквитките върху хартия за печене с помощта на лъжица. Оставете по няколко сантиметра между тях.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 15 минути.
-
Обичате ли овесени бисквити?
-
Да
-
Не
-