Пържените ястия не са най-здравословната вечеря, но ако ги приготвяте вкъщи, не са толкова вредни, колкото в ресторантите. Тези нудли с пиле и цветни зеленчуци се приготвят бързо и лесно, и са сравнително здравословни, а и чудесен начин да изразходвате остатъците от зеленчуци и месо.
Необходими продукти:
- 300 гр. пилешки гърди
- половин пакет нудли
- 30 мл. олио
- 1 морков, нарязан на жулиени
- 1 червена чушка
- 1 скилидка чесън
- 1 с.л. соев сос
- 1/2 с.л. мед
- 1 с.л. бяло вино
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте олиото в голям тиган на средно висока температура и добавете пилето, нарязано на жулиени. Добавете бялото вино, соевия сос, меда и подправките.
Добавете зеленчуците и гответе докато омекнат под капак около 10 минути.
В друга тенджера сварете нудлите, както е описано на опаковката им.
След това ги добавете към пилето и зеленчуците и разбъркайте хубаво, докато всички вкусове се смесят.
Поръсете със зелен лук и сервирайте.