in

Кускус с пуешко месо, домати и авокадо

Кускусът е тестено изделие, което представлява малки пшенични топчета. Кускусът може да се приготвя по различни начини – да се направи сладък, за закуска, да се добавя в салати или да се приготвя като солено ястие. Ето как да приготвите кускус с пуешко месо, домати, авокадо и гъби:

Необходими продукти: 

  • 1 1/4 чаша кускус
  • сол
  • черен пипер
  • щипка червен пипер
  • зехтин
  • 250 грама пуешко месо
  • 1/2 глава лук
  • 1 чаша пилешки бульон
  • 1 авокадо
  • 1 домат
  • 150 грама гъби

Начин на приготвяне:

Сложете кускуса в подсолена вода. Варете до готовност, около 10 минути. Когато зрънцата омекнат, кускусът е готов.

Нарежете лука на ситно и го запържете в малко зехтин.

Измийте и почистете месото, нарежете го на хапки и го добавете към лука.

Нарежете домата на ситно и когато месото е почти готово добавете и него, заедно с нарязаните на ситно гъби. Добавете и пилешкия бульон.

Когато всички продукти омекнат и се сготвят, добавете нарязаното авокадо и сварения кускус.

Разбъркайте добре и поръсете с нарязан магданоз.

Loading

  • Сладък или солен кускус предпочитате?

    • Сладък
    • Солен

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Амстердам – градът на каналите, лалетата и червените фенери

Q-тата на Мураками – за хаоса в нас и света