Кускусът е тестено изделие, което представлява малки пшенични топчета. Кускусът може да се приготвя по различни начини – да се направи сладък, за закуска, да се добавя в салати или да се приготвя като солено ястие. Ето как да приготвите кускус с пуешко месо, домати, авокадо и гъби:
Необходими продукти:
- 1 1/4 чаша кускус
- сол
- черен пипер
- щипка червен пипер
- зехтин
- 250 грама пуешко месо
- 1/2 глава лук
- 1 чаша пилешки бульон
- 1 авокадо
- 1 домат
- 150 грама гъби
Начин на приготвяне:
Сложете кускуса в подсолена вода. Варете до готовност, около 10 минути. Когато зрънцата омекнат, кускусът е готов.
Нарежете лука на ситно и го запържете в малко зехтин.
Измийте и почистете месото, нарежете го на хапки и го добавете към лука.
Нарежете домата на ситно и когато месото е почти готово добавете и него, заедно с нарязаните на ситно гъби. Добавете и пилешкия бульон.
Когато всички продукти омекнат и се сготвят, добавете нарязаното авокадо и сварения кускус.
Разбъркайте добре и поръсете с нарязан магданоз.
-
Сладък или солен кускус предпочитате?
-
Сладък
-
Солен
-