in

Кускус с пуешко и домати

Кус кус

Много интересен вариант за приготвяне на пуешко месо е комбинирането му с кускус и различни зеленчуци.

Получава се много интересно и свежо ястие, което освен това е и доста полезно.

Ако имате останало пуешко месо и се чудите как да го приготвите, опитайте тази рецепта:

Необходими продукти:

  • 1 ч. кускус
  • 1 лимон
  • ½ ч.л. куркума
  • ½ ч.л. кимион
  • 2 чаши пилешки бульон
  • 700 грама пуешко месо
  • 2 домата
  • 2 чушки
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Изстискайте сока от лимона.

Сложете кускуса в купичка и го залейте с лимоновия сок. Добавете също подправките и бульона.

Оставете да се накисне за около 10 минути.

Сложете измитото и нарязано пуешко месо и накиснатия кускус в тава. Сложете фолио и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна около час.

През последните 30 минути поливайте месото от време на време със соковете, които е пуснало.

Измийте и нарежете зеленчуците и добавете и тях. Печете още около 30 минути и ястието е готово.

Loading

  • Обичате ли пуешко месо?

    Пуешко месо
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

стреса

10 изненадващи начина, по които стресът може да бъде полезен

„Защо никой не ми го е казвал досега“ – тайните на по-щастливия живот