Много интересен вариант за приготвяне на пуешко месо е комбинирането му с кускус и различни зеленчуци.
Получава се много интересно и свежо ястие, което освен това е и доста полезно.
Ако имате останало пуешко месо и се чудите как да го приготвите, опитайте тази рецепта:
Необходими продукти:
- 1 ч. кускус
- 1 лимон
- ½ ч.л. куркума
- ½ ч.л. кимион
- 2 чаши пилешки бульон
- 700 грама пуешко месо
- 2 домата
- 2 чушки
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Изстискайте сока от лимона.
Сложете кускуса в купичка и го залейте с лимоновия сок. Добавете също подправките и бульона.
Оставете да се накисне за около 10 минути.
Сложете измитото и нарязано пуешко месо и накиснатия кускус в тава. Сложете фолио и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна около час.
През последните 30 минути поливайте месото от време на време със соковете, които е пуснало.
Измийте и нарежете зеленчуците и добавете и тях. Печете още около 30 минути и ястието е готово.
-
Обичате ли пуешко месо?
-
Да
-
Не
-