in

Кускус с пуешко и домати

Кус кус

Много интересен вариант за приготвяне на пуешко месо е комбинирането му с кускус и различни зеленчуци.

Получава се много интересно и свежо ястие, което освен това е и доста полезно.

Ако имате останало пуешко месо и се чудите как да го приготвите, опитайте тази рецепта:

Необходими продукти:

  • 1 ч. кускус
  • 1 лимон
  • ½ ч.л. куркума
  • ½ ч.л. кимион
  • 2 чаши пилешки бульон
  • 700 грама пуешко месо
  • 2 домата
  • 2 чушки
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Изстискайте сока от лимона.

Сложете кускуса в купичка и го залейте с лимоновия сок. Добавете също подправките и бульона.

Оставете да се накисне за около 10 минути.

Сложете измитото и нарязано пуешко месо и накиснатия кускус в тава. Сложете фолио и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна около час.

През последните 30 минути поливайте месото от време на време със соковете, които е пуснало.

Измийте и нарежете зеленчуците и добавете и тях. Печете още около 30 минути и ястието е готово.

Loading

  • Обичате ли пуешко месо?

    Пуешко месо
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

стреса

10 изненадващи начина, по които стресът може да бъде полезен

„Защо никой не ми го е казвал досега“ – тайните на по-щастливия живот