Италианската кухня е много повече от пица и паста. Има толкова вкусни ястия и десерти…
Един такъв десерт е крема с маскорпоне и плодове. Този вкусен десерт е изключително лек и подходящ за по-топлите дни, които ни очакват.
Към него може да се добавят най-различни плодове. Рецептата, която ще ви предложим, е за маскарпоне със сладко от ягоди и череши, но можете да ги замените с почти всичко- боровинки, малини, смокини и т.н.
Има едно много важно условие, свързано с тази рецепта. Трябва да използвате пресни яйца от проверен източник, тъй като не преминават през термична обработка в тази рецепта. Можете да пропуснете яйцата, ако се притеснявате да ядете сурови яйца, но резултатът няма да бъде същия.
Необходими продукти:
- 250 грама маскарпоне
- 300 мл течна сладкарска сметана
- 300 мл прясно мляко
- 3 с.л. царевично нишесте
- 3 жълтъка
- ½ ч. захар
- 1 ч.л. ванилия
- За ягодовото сладко:
- 2 чаши пресни ягоди
- ½ ч. захар
- 1 ч. череши
Начин на приготвяне:
Ако имате готово ягодово сладко, можете да използвате него, вместо да го правите сами.
За самия крем разбийте маскарпонето до получаване на гладка смес.
Към него добавете течната сметана, прясното мляко, жълтъците, ванилията и захарта.
Разбийте всички тези продукти много добре, за да се получи гладък крем.
Добавете и царевичното нишесте, за да се сгъсти и да стане с консистенцията на крем.
Измийте и нарежете ягодите на четвъртинки.
Сложете ги на котлона, заедно със захарта, и гответе докато се сгъсти. Разбърквайте непрекъснато, за да не загори.
Измийте и почистете и черешите и сервирайте в купички, като сложете малко от крема, полеете с ягодовия сос и поръсите с пресните череши.
-
Кой е любимият ви плод?
-
Ягода
-
Малина
-
Череша
-
Кайсия
-
Праскова
-