in

Крем супа от царевица

Супа от царевица

Крем супите са много вкусни и се приготвят много лесно. Най-популярните крем супи са картофената, гъбената, супата от броколи и други.

Крем супата от царевица не е много популярна, но е не по-малко вкусна. Тази супа е популярна в страните, в които расте много царевица, като Мексико, САЩ и Китай. В мексиканския вариант на царевична супа се добавя и чушка Халапеньо, така че ако обичате люто, можете да добавите люта чушка и към тази рецепта.

Има различни варианти на царевична супа, в някои се добавя месо, в други- морски дарове. Представяме ви най-простата рецепта за крем супа от царевица, за която не са нужни много продукти, а вие можете да я подобрите, според вашия вкус.

Необходими продукти:

  • 1 консерва царевица (350 грама) или 2 кочана сурова царевица
  • 2 с. л. олио или масло
  • 1 стрък зелен лук
  • ½ стрък целина
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • сол и черен пипер
  • 1.5 чаша зеленчуков бульон
  • крутони

Начин на приготвяне:

Ако използвате сурова царевица, сложете около 2 чаши вода в тенджера на котлона. Когато водата заври, сложете кочаните царевица, разрязани на половина или на по-малки парчета, върху решетка за готвене на пара.

Царевицата трябва да се готви около 10 минути.

След това царевичните зърна трябва внимателно да се оронят от кочана с помощта на нож. Отделете 2-3 супени лъжици царевица и сложете останалата в блендер с малко вода.  Блендирайте до получаване на паста.

Запържете нарязаните на ситно зелен лук и целина в мазнината.

Добавете смляната царевица в тенджерата. След което добавете бульона и оставете супата да заври.

Подправете със сол и черен пипер, добавете царевицата, която сте отделили по-рано и оставете супата на котлона за още 2-3 минути.

В отделна купичка разбъркайте царевичното нишесте с малко вода. Добавете тази паста към врящата супа и разбъркайте енергично, за да не се образуват бучки.

Оставете да се готви още 2-3 минути, добавете още подправки, ако е необходимо, и свалете от котлона.

За крутоните нарежете стар хляб на кубчета и запържете в малко зехтин или изпечете във фурната, отново поръсен с няколко капки зехтин.

Loading

  • Обичате ли царевица?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

В сърцето на машината

„В сърцето на машината“ – неочаквано разтърсващ филм за човека, милосърдието и свободата

кайзен

Кайзен – новата философия, за която светът говори