Крем супите са доста прости ястия, но и те могат да бъдат интересни, ако проявите креативност при приготвянето им. Тази крем супа от карфиол с кашу е веган и има много вкусна добавка- чипс от кейл. Обикновено крем супите съдържат сметана, за да бъдат по-гъсти и кремообразни. Тук този ефект се получава от кашуто. Ето как да я приготвите:
Необходими продукти:
- 1 глава карфиол
- 200 грама сурово кашу
- 3 чаши зеленчуков бульон
- 1 глава лук
- 400 грама боб Канелини
- 1 с. л. зехтин
- 3 скилидки чесън
- 2 ч. л. мащерка
- сол
- черен пипер
- 100 грама кейл
Начин на приготвяне:
Сложете кашуто, заедно с малко вода, в микровълновата за 2-3 минути, за да омекне.
Прехврълете в блендера, добавете 1 чаша бульон и пасирайте.
Запържете лука и чесъна, нарязани на ситно, в зехтина. Добавете и розичките карфиол и запържете за около 5 минути.
Добавете боба, останалия бульон и подправките. Оставете да заври и гответе до омекване на карфиола.
Пасирайте супата и добавете блендираното кашу.
Измийте кейла и го накъсайте на средно големи парчета. Добавете малко олио, сол и черен пипер и разбъркайте, за да се овкуси добре. Прехвърлете го в тава и печете около 15 минути на 100 градуса.
-
Коя е любимата ви крем супа?
-
Картофена
-
От тиква
-
От броколи
-
Доматена
-