В този десерт се преплитат сладкото и киселото и е много вкусен. Хрупкавата текстура го прави страхотен, а ревенът го различава от десертите, с които сме свикнали.
Ако замените брашното с овесени ядки, може десертът да стане безглутенов.
Крамбълът може да бъде както сладък, така и солен. Произлиза от Англия и обикновено се сервира с топка сладолед.
Ето как да приготвите крамбъл с ревен и ягоди:
Необходими продукти:
- 250 грама ревен
- 250 грама ягоди
- 100 грама захар
- 150 грама брашно
- 125 грама масло
- 100 грама овесени ядки
- щипка сол
Начин на приготвяне:
Почистете ревена и го нарежете на малки парченца.
Измийте ягодите и разбъркайте ревена, ягодите и 2 с. л. захар.
Прехвърлете тази смес в тавичка и я притиснете към дъното.
Сложете брашното, маслото, което трябва да бъде студено, и останалата захар в купа и започнете да разбърквате с ръка.
Трябва да се образува смес, подобна на много едра галета. Ако не искате да бъркате с ръка, можете да използвате и блендер.
Добавете овесените ядки към тази смес и добавете щипка сол.
Изсипете готовите „трохи“ върху плодовете.
Загладете отгоре с мокра ръка. Това ще предотврати изгарянето на крамбъла, тъй като се пече по-бързо от плодовете.
Печете около 30-40 минути на 180 градуса.
Оставете да изстине и сервирайте с топка сладолед или бита сметана.
-
Опитвали ли сте крамбъл?
-
Да
-
Не
-